En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Recordem la música de Glenn Miller en el 62è aniversari de la seva mort

Alton Glenn Miller nascut a Clarinda, Iowa, l'1 de març de 1904 i mort el 15 de desembre de 1944, fou un músic de jazz…

15 desembre 2016

Comparteix

Alton Glenn Miller nascut a Clarinda, Iowa, l'1 de març de 1904 i mort el 15 de desembre de 1944, fou un músic de jazz estatunidenc de l'era del swing. 

El 1926, quan encara era a la universitat, es va convertir en trombonista professional i es va unir a la banda del cèlebre bateria Ben Pollack en una gira per Califòrnia. Glenn Miller tocava amb una "big band" una orquestra formada bàsicament per instruments de vent.

Durant la segona guerra mundial militaritzà la seva orquestra i recorregué els fronts de batalla portant l'entusiasme de la seva música als joves combatents, els quals feren d'aquella orquestra i del seu director un símbol, el de la lluita i sofriment del poble nord-americà. Amb The Glenn Miller Orchestra va fer innombrables èxits, entre els més importants "De bon humor" (In the Mood) que és possiblement la cançó de swing més coneguda, i altres com "Kalamazoo", "Patrulla americana", "Serenata a la llum de la lluna" , "Tuxedo Junction", "Chattanooga Choo Choo", "A String of Pearls", "Little Brown Jug", "Pennsylvania 6-5000", entre altre

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció