En directe

La Caravana

ACTUALITAT

Recordem la música de Glenn Miller en el 62è aniversari de la seva mort

Alton Glenn Miller nascut a Clarinda, Iowa, l'1 de març de 1904 i mort el 15 de desembre de 1944, fou un músic de jazz…

15 desembre 2016

Comparteix

Alton Glenn Miller nascut a Clarinda, Iowa, l'1 de març de 1904 i mort el 15 de desembre de 1944, fou un músic de jazz estatunidenc de l'era del swing. 

El 1926, quan encara era a la universitat, es va convertir en trombonista professional i es va unir a la banda del cèlebre bateria Ben Pollack en una gira per Califòrnia. Glenn Miller tocava amb una "big band" una orquestra formada bàsicament per instruments de vent.

Durant la segona guerra mundial militaritzà la seva orquestra i recorregué els fronts de batalla portant l'entusiasme de la seva música als joves combatents, els quals feren d'aquella orquestra i del seu director un símbol, el de la lluita i sofriment del poble nord-americà. Amb The Glenn Miller Orchestra va fer innombrables èxits, entre els més importants "De bon humor" (In the Mood) que és possiblement la cançó de swing més coneguda, i altres com "Kalamazoo", "Patrulla americana", "Serenata a la llum de la lluna" , "Tuxedo Junction", "Chattanooga Choo Choo", "A String of Pearls", "Little Brown Jug", "Pennsylvania 6-5000", entre altre

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció