En directe

Fórmula Estel

ABUSOS SEXUALS

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Els religiosos espanyols obren la porta a incloure casos comesos fora d'Espanya dins del pla de reparació a víctimes d'abusos

El president de la Conferència Espanyola de Religiosos, Jesús Díaz, defensa que l'Església fa el pla "des de les seves conviccions i no perquè vingui un govern a dir què han de fer"

10 juliol 2024

Redacció

Comparteix

El president de la Conferència Espanyola de Religiosos, Jesús Díaz, ha obert la porta a incloure casos comesos fora d'Espanya dins del pla de reparació a les víctimes d'abusos. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, Díaz ha explicat que "aquest òrgan que es genera des de la Conferència Episcopal o de l'Església, una de les seves competències serà discernir aquesta qüestió". En aquest sentit, el president de la Confer ha assegurat que, "probablement, si són religiosos que depenen de les congregacions o diòcesis que estem a Espanya, és a dir, que el superior major és el bisbe perquè pertany a una diòcesi o d'una congregació, tot i estar treballant a un tercer país, ho consideraríem".

"L'Església té el dret i el deure a respondre a uns fets que han tingut lloc dins d'ella"

Díaz ha remarcat que "l'Església té el dret i el deure a respondre a uns fets que han tingut lloc dins d'ella". D'aquesta manera s'ha mostrat contrari a les declaracions del ministre de Presidència, Fèlix Bolaños, que opinaven que el pla s'havia fet de manera unilateral. "L'Església ho fa des de les seves conviccions i no perquè vingui un govern a dir què ha de fer respecte a aquesta situació", ha manifestat. Sigui com sigui, Díaz ha estès la mà de nou al Govern espanyol: "L'Església sempre està obert al diàleg amb l'executiu".

"Els textos hauran d'anar evolucionant"

Díaz ha assegurat que ja han parlat amb algunes víctimes "a títol individual" després de presentar el pla PRIVA. Tot i això, no ha detallat quin paper tindran a partir d'ara. El president de la Confer ha destacat el paper de les víctimes a l'elaboració del pla d'abusos. "Les víctimes ens han ajudat a perfilar el document i ens han anat modulant en aspectes que són imprescindibles". Tot i això, Díaz ha explicat que "no són textos tancats". "L'experiència ens dirà què han de millorar", ha emfatitzat. Sigui com sigui, el president ha assegurat que "l'Església està disposada" a fer-ho i que "els textos hauran d'anar evolucionant".

El president de la Confer també ha assegurat que el Papa Francesc té constància del pla de reparació d'abusos. "Coneix la nostra trajectòria en aquesta qüestió i té informació".

Entrevista a Jesús Díaz, president de la Conferencia Espanyola de Religiosos

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció