En directe

Fórmula Estel

ALTRES

Representants de Càritas a Barcelona, Sant Feliu i Terrassa coincideixen: "Una feina permet redescobrir l'esperança"

L’Església celebra aquest diumenge, solemnitat del Cos i la Sang de Crist, el Dia de la Caritat, amb el lema “Viu la caritat, deixa la…

27 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
L’Església celebra aquest diumenge, solemnitat del Cos i la Sang de Crist, el Dia de la Caritat, amb el lema “Viu la caritat, deixa la teva empremta”. És el dia que culmina una de les dues principals campanyes anuals de l’entitat catòlica, la del Corpus, amb la presentació aquests dies de les memòries de les Càritas diocesanes, corresponents a l’any 2015, i també amb la col•lecta de demà-passat a les esglésies. Es tracta d’un moment important, després de 8 anys de crisi econòmica que segurament queda enrere pel que fa a les grans xifres però no pas per a centenars de milers de catalans i uns quants milions d’espanyols que no noten aquesta recuperació i, en alguns casos, estan fins i tot pitjor.
En el programa El Mirador de l'actualitat, han participat aquest divendres el director de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols, el també director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Joan Torrents, i el responsable d'Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, Eduard Sala. Tots tres han coincidit en la necessitat "de treballar més perquè les persones ateses redescobreixin l'esperança en forma de feina". Obiols ha destacat que, a Terrassa, han estat ateses "més de 30.000 persones, moltes famílies en situació de desesperació". Torrents ha explicat que, a Sant Feliu, "la xifra d'atesos el 2015 és de més de 40.000 persones", mentre que les de Barcelona, segons ha recordat Sala, és "de gairebé 24.000 sense comptar les Càritas parroquials".
Hi ha algunes dades que interpel•len la necessària caritat dels cristians. Per exemple, la xifra d’aturats que cobren prestació ha passat aquests últims anys de ser un 84 per cent a només un 55. A més, és evident que tenir una feina ja no garanteix, després d’aquesta crisi, sortir del cercle de la pobresa. A Càritas diocesana de Barcelona, d’altra banda, el 47 per cent de les persones ateses l’any passat són d’aquí. Això sí, més enllà de les xifres, hi són els rostres de la necessitat desesperada de caritat. En aquest col·loqui a Ràrio Estel, hem analitzat la importància del braç caritatiu de l’Església, Càritas, i la seva acció en la nostra societat, i ho hem fet amb el testimoni dels tres representants diocesans de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. 
Al final, com a enllaç la caritat amb la festa del Corpus Christi, amb gran tradició d’arrel cristiana als nostres carrers, un dels organitzadors de la Processó de Corpus de Girona, Josep Maria Nogué, ha recordat la importància d'aquesta activitat, amb les catifes i la custòdia que porta el Cos de Crist. A la capital del Gironès, el bisbe Francesc Pardo presidirà la Missa a les 19.00 hores a la catedral i, després, es farà la processó.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El mirador de l'actualitat corresponent a aquest divendres 27 de maig.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció