En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

68.000 catalans esperen resolució sobre una ajuda de dependència

Àngels Cobo, directora de Transformació Digital de Suara, creu que caldrà revisar en les pròximes dècades la llei de dependència per evitar-ne el col·lapse

26 octubre 2023

Redacció

Comparteix

A Catalunya hi ha prop de 270.000 persones a qui se'ls ha reconegut una prestació de dependència i 68.000 es troben a l'espera de resolució.

Així ho ha explicat Àngels Cobo, directora de Transformació Digital de la cooperativa del tercer sector Suara, en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel. De fet, és la comunitat autònoma de tot Espanya on hi ha més persones dependents. Cobo ha valorat que s'ha avançat en els darrers 20 anys, però defensa que cal revisar el sistema de cures.

Catalunya és la comunitat autònoma espanyola on hi ha més persones dependents

Va ser a finals de 2006 quan es va aprovar a Espanya la llei d'atenció a les persones en situació de dependència, un text que, des d'aleshores, no s'ha revisat. Cobo troba indispensable que en les properes dècades es revisi la norma perquè, "si no, el sistema col·lapsarà".

El passat mes de juliol, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, apostava per generar nous impostos com a solució a l'infrafinançament de l'atenció a la dependència. Cobo creu que es necessiten recursos i que cal saber exactament com es finançarà el sistema en els propers anys. "(El de les cures) és un sector amb recursos molt limitats, hem tingut la sort que el departament ens ha donat suport a través d'una subvenció", ha declarat.

<h2>EL PRIMER PORTAL SOBRE DEPENDÈNCIA DE CATALUNYA</H2>

Per tal d'ajudar persones dependents i al seu entorn més directe, Suara ha obert el primer portal sobre dependència de Catalunya. La seva responsable ha defensat la web en la necessitat d'informació clara, precisa, propera i en un llenguatge planer que en aquests moments delicats necessiten tenir. "És una etapa bastant insegura, tant per a la família com per a la persona dependent. A vegades ens preguntem si ho estem fent bé, com fer la conciliació, com gestionar noves emocions... d'això n'hem de parlar", ha manifestat Cobo.

"A vegades ens preguntem si ho estem fent bé, com fer la conciliació, com gestionar noves emocions... d'això n'hem de parlar"

A més del portal web, l'entitat, amb més de 40 anys d'experiència al sector, ha posat en marxa un casal online per a persones dependents. La prova pilot s'ha iniciat amb uns 60 voluntaris i poden estar connectats fins a 6 hores cada dia, permetent que coneguin noves persones i reforçant-ne el lligam amb aquelles que ja coneixen.

Entrevista a Àngels Cobo, directora de transformació digital a Suara

0:00 / 0:00

Més actualitat

HABITATGE

Ocupació

Carme Trilla: "Espanya no està preparada pel lloguer"

Carme Trilla: “Espanya no està preparada pel lloguer” 

La presidenta de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge explica la pujada de preus per la manca d’oferta i perquè el mercat competeix amb habitatges que lloguen habitacions

17 octubre 2023

Redacció