En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Riccardo Cocciante serà la veu d'aquest dilluns a la Fórmula Estel

Riccardo Cocciante nascut a Saigon -actual Ciutat Ho Chi Minh-, Indoxina francesa -actual Vietnam- el 20 de febrer de 1946. És un cantant i compositor…

17 febrer 2017

David García

Comparteix
Riccardo Cocciante nascut a Saigon -actual Ciutat Ho Chi Minh-, Indoxina francesa -actual Vietnam- el 20 de febrer de 1946. És un cantant i compositor italo-francès. Fill de mare francesa i pare italià, emigra als dotze anys amb la seva família a Roma i és allà on es forma artísticament, però mantenint la seva doble nacionalitat italiana i francesa. Ha viscut durant llargues temporades als Estats Units i França.
El primer àlbum que el consagra ser llançat amb el nom d'Ánima el 1974, i arriba èxit la cançó Bella senz'anima (Bella sense ànima) i el mateix àlbum Ánima. El 1991 va guanyar el Festival de San Remo amb Es stiamo insieme. Ha gravat diversos duets: Entre ells, destaquen Mina i la cantant espanyola Mónica Naranjo, amb la qual grava en 1995 la cançó Sobre la teva pell. És autor del musical Notre Dame de París (basat en la famosa novel·la de Victor Hugo, La nostra Senyora de París. Aquest musical ha estat adaptat a diversos països i en diversos idiomes, tenint una gran acceptació. S'ha adaptat a França, Espanya i fins i tot a Rússia. Una de les cançons d'aquest musical, Viure, composta per Cocciante, va ser versionada en anglès per Céline Dion (Live for the one i love) i inclosa en el seu disc All the Way ... a Decade of Song. En 2013 fue uno de los cuatro coaches de la edición italiana de The Voice.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció