En directe

Cocodril Club

COVID

Robert Güerri: "Als hospitals catalans ja hi ha més casos de grip que de Covid"

Com a cap de secció del servei de malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, el doctor Güerri és partidari de mantenir la mascareta als centres de salut.

11 març 2022

Redacció

Comparteix

En les últimes setmanes, els hospitals catalans han anat notant una davallada de casos positius per Covid. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el cap de secció del servei de malalties infeccioses i coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar, Robert Güerri, ha apuntat que, actualment, als hospitals ja hi ha més casos de grip que de Covid, i això és senyal que alguna cosa ha canviat.

El doctor Robert Güerri

Una sensació que, segons el doctor, fa pensar que aquest virus s'està acabant i que, el proper pas, ha de ser trobar un equilibri perquè la població convisqui amb el Sars-Cov-2.

Les mascaretes

Pel que fa a la retirada de les mascaretes, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, fa dies que defensa que s'han de retirar de cop als interiors. De fet, segons Argimon, l'anunci podria arribar aquest diumenge en la conferència de presidents autonòmics prevista a La Palma.

Una decisió que el doctor Güerri comparteix des del punt de vista social i polític, però insisteix: "S'ha de ser prudent a l'hora de prendre decisions".

El coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar és partidari de mantenir la mascareta a les sales d'espera dels centres sanitaris perquè és un espai on hi ha gent potencialment malalta i, d'aquesta manera, no es propagarien altres virus a les sales d'espera. "Al final, la mascareta no genera grans inconvenients i portar-la podria fer que hi hagués una disminució de la propagació dels virus en aquestes zones", ha afegit.

"La mascareta no genera grans inconvenients i portar-la als centres sanitaris podria fer que hi hagués una disminució de la propagació dels virus en aquestes zones"

El doctor també ha fet referència a la vacunació. Ha sostingut que les persones que hagin passat la Covid en els últims mesos es vacunin al cap de 3-5 mesos d'haver-se infectat.

Robert Güerri, cap de secció del servei de malalties infeccioses i coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

COVID

La doctora Anna Vilella aposta per mantenir la mascareta en interiors en determinades circumstàncies com el transport públic

Mascaretes al transport públic

La cap del servei de medicina preventiva i epidemiologia de l'hospital Clínic apunta que les aglomeracions d'ara no preocupen tant com les d'altres onades

14 febrer 2022

Redacció

COVID

“El 2022 es començaran a fer assajos clínics per trobar un tractament específic per a la Covid persistent”, ha assegurat la doctora Lourdes Mateu a Ràdio Estel

Un de cada 10 casos de Covid són de Covid persistent

A Espanya es calcula que un de cada deu contagiats per Covid-19 pateix covid persistent. D’aquests, alguns se’ls “ha obligat a anar a treballar quan no estaven capacitats per fer-ho”, així ho ha assegurat la doctora Lourdes Mateu, cap de la unitat de Covid persistent d'adults de l'hospital Germans Trias i Pujol en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

28 gener 2022

Redacció

COVID

SOCIETAT

La pandèmia va fer créixer un 30% la mortalitat a l'AMB

Segons el BIOCOMSC, la concentració de residències de gent gran a l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha influït en aquest augment.

24 gener 2022

Redacció