En directe

Estel Migdia

POLÍTICA

Romeva creu que cal recuperar la confiança amb el Govern Espanyol abans de tornar al diàleg

L'exconseller d'afers exteriors i membre d'Esquerra Republicana creu que "cal Per tornar al diàleg, l'exconseller creu que primer cal que s'assumeixin responsabilitats perquè "si els gestos del Govern Espanyol no generen confiança, estem davant d'un problema"

29 abril 2022

Redacció

Comparteix

L'exconseller d'Afer Exteriors i membre d'Esquerra Republicana, Raül Romeva, creu que per tornar a la taula de diàleg primer "cal reconfigurar la confiança" amb el Govern Espanyol, després del cas 'CatalanGate' d'espionatge a l'independentisme. "Per part d'Esquerra, la voluntat de diàleg hi és, però cal que les altres parts també ho vulguin", ha dit Romeva en una entrevista al programa 'El Matí, a Ràdio Estel'.

Raül Romeva, exconseller d'afers exteriors, relacions institucionals i transparència de la Generalitat de Catalunya, el 16 de febrer de 2022 a Ràdio Estel
Raül Romeva, exconseller d'afers exteriors, relacions institucionals i transparència de la Generalitat de Catalunya, el 16 de febrer de 2022 als estudis de Ràdio Estel.

"Per part d'Esquerra, la voluntat de diàleg hi és, però cal que les altres parts també ho vulguin"

Per tornar al diàleg, l'exconseller creu que primer cal que s'assumeixin responsabilitats perquè "si els gestos del Govern Espanyol no generen confiança, estem davant d'un problema". A més, ha afegit que "no pot ser que passin coses com aquestes i que no passi res, perquè si hi ha impunitat la gent pensarà que l'espionatge no és tan greu".

A tot plegat, segons Romeva, el 'Catalangate' "és la constatació del problema estructural en què vivim, d'un estat que vulnera drets i llibertats".

"Un intent destraler de justificar els fets"
Sobre les declaracions de la ministra de defensa Margarita Robles aquest dimecres al Congrés, Raül Romeva les troba "un intent destraler de justificar els fets" i no entén que encara segueixi com a ministra. "La percepció que ens queda és que no sembla que hi hagi una diferència amb el que han fet els governs anteriors", ha explicat l'exconseller.

Per acabar, preguntat per la confiança amb la comissió de secrets oficials, ha dit que "té dubtes" perquè "no es tracta de generar una comissió perquè sembli que passin coses, sinó de què realment hi hagin resultats", ha argumentat el republicà.

Entrevista a Raül Romeva, exconseller d'afers exteriors, relacions institucionals i transparència

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Raül Romeva explica, a través del seu nou llibre, que cal repensar el model penitenciari

L'exconseller d'Afers Exteriors presenta a Ràdio Estel el seu llibre 'A l'altra banda del mur'

16 febrer 2022

Redacció