En directe

Fórmula Estel

JUSTÍCIA

Rosa Maria Garriga: "M'amoïna qui decidirà si hi ha risc imminent. Cap dona s'hauria de quedar sense informació perquè es consideri que no hi ha risc i després ens lamentem"

La presidenta de la fundació AGI, que atén a víctimes de violència masclista, defensa que saber els antecedents per violència masclista d'una parella pot salvar vides

11 gener 2023

Redacció

Comparteix

La Fiscalia avala que pugui avisar-se algunes víctimes de violència masclista quan posin una denúncia contra la seva parella i aquesta tingui antecedents per fets similars. Des de la Fundació AGI, especialista en atenció integral a víctimes de violència masclista, defensen que aquesta informació pot salvar vides i alertar a totes les dones que passen per aquesta situació.

Picat home acusat a un jutjat

La presidenta de la fundació, Rosa Maria Garriga, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', creu que la mesura que està sobre la taula és "positiva i necessària", però està "amoïnada per qui decidirà si hi ha risc imminent", i defensa que "cap dona s'hauria de quedar sense informació perquè es consideri que no hi ha risc i després ens lamentem".

"No es pot forçar les dones que denuncïin"

La presidenta de la fundació AGI ha reiterat que "no es pot forçar les dones que denunciïn" i que "s'ha de respectar i entendre les seves decisions". Rosa Maria Garriga ha explicat què són molts els motius que porten a no denunciar. Sigui per por, per cultura o per l'abisme de no saber què serà d'elles un cop hagin fet el pas. En aquest sentit, Garriga defensa que "s'ha d'empoderar a les dones i donar-los les eines suficients perquè siguin mestresses de la seva vida".

Entrevista a Rosa Maria Garriga, presidenta de la Fundació AGI

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Alertar una dona que la seva parella té antecedents masclistes la pot allunyar d'aquells que l'avisen

Ho diu la psicòloga Elena Crespi, que també pensa que “la violència masclista no és un problema policial, sinó educatiu”

10 gener 2023

Redacció