En directe

La Caravana

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Salvador Cristau ja és el nou bisbe de Terrassa

La catedral de Terrassa ha acollit el dissabte 5 de febrer la presa de possessió i l'inici del ministeri de Salvador Cristau com a nou bisbe de la diòcesi de Terrassa.

5 febrer 2022

Redacció

Comparteix

Salvador Cristau ja és el nou bisbe de Terrassa. Ho és després d'una presa de possessió i un inici del ministeri com a nou bisbe de la diòcesi que s'ha celebrat amb una Eucaristia. Eucaristia que ha comptat amb la presència d'un bon nombre de cardenals, arquebisbes i bisbes, a més de molts sacerdots diocesans i molts creients d'aquest bisbat. 

Salvador Cristau va ser nomenat al desembre nou bisbe de Terrassa. Font: Bisbat de Terrassa

Finalment, el nunci del Papa a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, que havia de presidir la part inicial amb la presentació i el traspàs en la presa de possessió, no ha pogut ser present per un canvi en l'agenda que li ha impedit arribar-hi a temps. El representant pontifici ha delegat en l'arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella, aquesta funció.

Evangelitzar junts

En l'homilia, Cristau ha recordat que, "en el moment present de la història, de l'Església i del món i de la diòcesi de Terrassa, l'objectiu que cal desenvolupar no pot ser altre que el d'evangelitzar, donar a conèixer als altres que Déu els estima, i fer-ho junts".

En aquesta línia, ha recordat que "ara, en el moment concret que vivim, se'ns presenta l'oportunitat de mirar més enllà de nosaltres mateixos, de les nostres forces i de les nostres pobres possibilitats", i ha fet seva la crida del Papa a "fer aquest camí junts" a través del Sínode convocat per al 2023.

Nomenament signat pel Sant Pare

La celebració, que ha començat amb la trobada de Salvador Cristau amb el cardenal Omella a l'entrada de la catedral, ha tingut com a moment culminant la lectura del decret de nomenament, signat pel Sant Pare.

Tot s'ha produït en els primers minuts de la celebració, en què l'arquebisbe metropolità de Barcelona, per delegació del nunci, ha lliurat immediatament després al nou titular de Terrassa, un cop conegut el text del nomenament, el bàcul (una mena de bastó metàl·lic que simbolitza la territorialitat d'aquesta Església diocesana). Salvador Cristau, després d'aquest traspàs, ha passat a presidir la Missa ja fins al final.

Durant la predicació, a més, ha alertat davant "la temptació que han tingut els homes de tots els temps de fer-nos una religió a la nostra mida, una relació amb Déu que puguem controlar, que ens sigui d'utilitat". Igualment, partint de la realitat de la pandèmia i altres problemes de la nostra societat, ha recordat que tots "experimentem un cert cansament per tants fets i situacions doloroses i dures que ens pesen". El bisbe de Terrassa ha conclòs que "el que necessitem és sobretot refermar la nostra fer i portar-la al món sigui com sigui".

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció