En directe

Cocodril Club

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Salvador Cristau ja és el nou bisbe de Terrassa

La catedral de Terrassa ha acollit el dissabte 5 de febrer la presa de possessió i l'inici del ministeri de Salvador Cristau com a nou bisbe de la diòcesi de Terrassa.

5 febrer 2022

Redacció

Comparteix

Salvador Cristau ja és el nou bisbe de Terrassa. Ho és després d'una presa de possessió i un inici del ministeri com a nou bisbe de la diòcesi que s'ha celebrat amb una Eucaristia. Eucaristia que ha comptat amb la presència d'un bon nombre de cardenals, arquebisbes i bisbes, a més de molts sacerdots diocesans i molts creients d'aquest bisbat. 

Salvador Cristau va ser nomenat al desembre nou bisbe de Terrassa. Font: Bisbat de Terrassa

Finalment, el nunci del Papa a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, que havia de presidir la part inicial amb la presentació i el traspàs en la presa de possessió, no ha pogut ser present per un canvi en l'agenda que li ha impedit arribar-hi a temps. El representant pontifici ha delegat en l'arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella, aquesta funció.

Evangelitzar junts

En l'homilia, Cristau ha recordat que, "en el moment present de la història, de l'Església i del món i de la diòcesi de Terrassa, l'objectiu que cal desenvolupar no pot ser altre que el d'evangelitzar, donar a conèixer als altres que Déu els estima, i fer-ho junts".

En aquesta línia, ha recordat que "ara, en el moment concret que vivim, se'ns presenta l'oportunitat de mirar més enllà de nosaltres mateixos, de les nostres forces i de les nostres pobres possibilitats", i ha fet seva la crida del Papa a "fer aquest camí junts" a través del Sínode convocat per al 2023.

Nomenament signat pel Sant Pare

La celebració, que ha començat amb la trobada de Salvador Cristau amb el cardenal Omella a l'entrada de la catedral, ha tingut com a moment culminant la lectura del decret de nomenament, signat pel Sant Pare.

Tot s'ha produït en els primers minuts de la celebració, en què l'arquebisbe metropolità de Barcelona, per delegació del nunci, ha lliurat immediatament després al nou titular de Terrassa, un cop conegut el text del nomenament, el bàcul (una mena de bastó metàl·lic que simbolitza la territorialitat d'aquesta Església diocesana). Salvador Cristau, després d'aquest traspàs, ha passat a presidir la Missa ja fins al final.

Durant la predicació, a més, ha alertat davant "la temptació que han tingut els homes de tots els temps de fer-nos una religió a la nostra mida, una relació amb Déu que puguem controlar, que ens sigui d'utilitat". Igualment, partint de la realitat de la pandèmia i altres problemes de la nostra societat, ha recordat que tots "experimentem un cert cansament per tants fets i situacions doloroses i dures que ens pesen". El bisbe de Terrassa ha conclòs que "el que necessitem és sobretot refermar la nostra fer i portar-la al món sigui com sigui".

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció