En directe

La Caravana

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Salvador Cristau ja és el nou bisbe de Terrassa

La catedral de Terrassa ha acollit el dissabte 5 de febrer la presa de possessió i l'inici del ministeri de Salvador Cristau com a nou bisbe de la diòcesi de Terrassa.

5 febrer 2022

Redacció

Comparteix

Salvador Cristau ja és el nou bisbe de Terrassa. Ho és després d'una presa de possessió i un inici del ministeri com a nou bisbe de la diòcesi que s'ha celebrat amb una Eucaristia. Eucaristia que ha comptat amb la presència d'un bon nombre de cardenals, arquebisbes i bisbes, a més de molts sacerdots diocesans i molts creients d'aquest bisbat. 

Salvador Cristau va ser nomenat al desembre nou bisbe de Terrassa. Font: Bisbat de Terrassa

Finalment, el nunci del Papa a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, que havia de presidir la part inicial amb la presentació i el traspàs en la presa de possessió, no ha pogut ser present per un canvi en l'agenda que li ha impedit arribar-hi a temps. El representant pontifici ha delegat en l'arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella, aquesta funció.

Evangelitzar junts

En l'homilia, Cristau ha recordat que, "en el moment present de la història, de l'Església i del món i de la diòcesi de Terrassa, l'objectiu que cal desenvolupar no pot ser altre que el d'evangelitzar, donar a conèixer als altres que Déu els estima, i fer-ho junts".

En aquesta línia, ha recordat que "ara, en el moment concret que vivim, se'ns presenta l'oportunitat de mirar més enllà de nosaltres mateixos, de les nostres forces i de les nostres pobres possibilitats", i ha fet seva la crida del Papa a "fer aquest camí junts" a través del Sínode convocat per al 2023.

Nomenament signat pel Sant Pare

La celebració, que ha començat amb la trobada de Salvador Cristau amb el cardenal Omella a l'entrada de la catedral, ha tingut com a moment culminant la lectura del decret de nomenament, signat pel Sant Pare.

Tot s'ha produït en els primers minuts de la celebració, en què l'arquebisbe metropolità de Barcelona, per delegació del nunci, ha lliurat immediatament després al nou titular de Terrassa, un cop conegut el text del nomenament, el bàcul (una mena de bastó metàl·lic que simbolitza la territorialitat d'aquesta Església diocesana). Salvador Cristau, després d'aquest traspàs, ha passat a presidir la Missa ja fins al final.

Durant la predicació, a més, ha alertat davant "la temptació que han tingut els homes de tots els temps de fer-nos una religió a la nostra mida, una relació amb Déu que puguem controlar, que ens sigui d'utilitat". Igualment, partint de la realitat de la pandèmia i altres problemes de la nostra societat, ha recordat que tots "experimentem un cert cansament per tants fets i situacions doloroses i dures que ens pesen". El bisbe de Terrassa ha conclòs que "el que necessitem és sobretot refermar la nostra fer i portar-la al món sigui com sigui".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció