En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Salvador Illa: "La proposta del Govern de modificar el funcionament de les pistes de l'aeroport és inviable"

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat diu a Ràdio Estel que el projecte de l'aeroport no respecta "el compromís de disminuir els danys acústics" que pateixen els veïns de la zona

11 abril 2024

Redacció

Comparteix

Salvador Illa, sobre modificar temporalment el funcionament de les pistes de l'aeroport

Salvador Illa, candidat del PSC a les eleccions del 12 de maig, ha qualificat "d'inviable" la proposta del Govern de modificar el funcionament de les pistes de l'aeroport del Prat només durant els mesos de juliol i agost i des de les del matí a les dues del migdia per incrementar la capacitat de la infraestructura.

En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, el també primer secretari socialista ha valorat que aquest plantejament no respecta l'acord existent que garanteix "el descans dels veïns de la zona", perquè no disminueix els danys acústics que pateixen pels sorolls dels vols.

Formaria part el PSC d'un tripartit amb Esquerra?

A l'entrevista a Ràdio Estel, Illa ha apuntat que no exclou la possibilitat que acabi formant un tripartit amb Esquerra i els comuns després de les eleccions del 12M, tot i que pensa que encara és aviat per parlar de pactes postelectorals i, primer, cal veure quin és el resultat a les urnes. Sigui com sigui, assegura que el que tocarà és "articular una fórmula de govern estable".

En cas que no aconsegueixi ser president, ha dit que continuarà com a cap de l'oposició perquè té "vocació de servei públic" i no té "plantejament de deixar-lo d'exercir".

Una política migratòria acord amb els principis del Papa

Parlant de la política migratòria de Catalunya, el líder del PSC pensa que s'han de seguir els principis del Papa Francesc, que són els "d'acollir i integrar els immigrants". Assegura que això "no posa en risc la identitat ni la convivència", sinó que, al contrari, "enriqueix" la societat catalana i "genera prosperitat".

"Seguir els principis del Papa Francesc, que són els d'acollir i integrar els immigrants, no posa en ris la identitat ni la convivència"

L'extrema dreta

Sobre l'auge de partits d'extrema dreta, Illa ha criticat que hi hagi formacions que facin plantejaments "demagògics" i que "s'aprofitin electoralment" d'aquesta situació. Davant el fet que el PSC, Esquerra i Junts tinguin entre un 58 i un 62 % de vot catòlic, per sobre de la mitjana, Illa ha afegit que "respecten el fet religiós i totes les creences que pugui tenir qualsevol persona". Com a catòlic ha valorat molt positivament la seva recent visita amb el Papa, "molt rellevant per mi, com a creient i catòlic i, a més, perquè em va generar un impacte personal molt positiu".

Finançament

El primer secretari del PSC també ha avançat que aquesta tarda proposarà una revisió del model de finançament de Catalunya perquè pensa que no és "just" que sigui la tercera comunitat autònoma que més recursos aporta, però la catorzena a rebre'n. El plantejament que farà no serà el d'un "finançament singular" sinó el d'un finançament "just" i que respecta "el principi de solidaritat" amb la resta d'Espanya.

Salvador Illa: "La proposta del Govern de modificar el funcionament de les pistes de l'aeroport és inviable"

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Clara Ponsatí sobre el nou referèndum d'independència proposat per Aragonès: “És l’enèsim unicorn de la política catalana” 

Clara Ponsatí, el 4 de febrer de 2024, a Ràdio Estel

L'encara eurodiputada ha fundat un nou partit polític independentista, Alhora, i defensa que "l'autodeterminació de Catalunya no és un problema d'encaix, sinó d'alliberació"

2 abril 2024

Redacció