En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Sant Joan de Déu: "Se'ns reconeix per l’hospitalitat i la solidaritat"

Benvinguts de nou a la Fórmula Estel! Hem començat la setmana amb l’ajuda de Francesc Romeu, Lluis Serra i Eulogi Broto, que han valorat l’actualitat,…

20 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Benvinguts de nou a la Fórmula Estel! Hem començat la setmana amb l’ajuda de Francesc Romeu, Lluis Serra i Eulogi Broto, que han valorat l’actualitat, presentada, de 8 a 9:30h, per Mercè Raga i Borja de María. 
El primer Pensament del Dia l’ha ofert Lluis Serra, Secretari General de la Unió de Religiosos: “Vivim un clima social i polític poc favorable: la violència verbal està adquirint des de fa temps una presència molt preocupant. Unes opcions polítiques les utilitzen molt més que altres”.
Aquest cap de setmana ha tingut lloc el 1r Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu. Un congrés amb un objectiu, Construir Solidaritat per créixer en Hospitalitat. Aquest dilluns hem parlat amb Eduardo Ribes, Conseller Provincial i responsable de Cooperació Internacional de l’Obra Social Sant Joan de Déu, que ha explicat que el congrés ha estat un espai de formació i reflexió sobre l'enfocament que ha de prendre Sant Joan de Déu sobre la solidaritat, en una societat en situació de canvi social i econòmic, i ha destacat que a totes les entitats de l’OHSJD “se’ns reconeix per l’hospitalitat i la solidaritat”.
El mossén i periodista Francesc Romeu ha fet una "valoració molt positiva” de la primera Jornada Mundial dels Pobres, celebrada aquest cap de setmana a tot el món, i ha explicat els orígens: “El Papa el va crear l'any passat quan va acabar l'Any de la Misericòrdia. El Papa demanava que tinguéssim un contacte real amb la pobresa, com una obra de bona voluntat a la setmana, sinó que tinguésim un veritable encontre emb els pobres i els hi donéssim un lloc a la comunitat”. A més, Romeu ha assenyalat que aquest diumenge, a Barcelona, també es va celebrar una Missa a l'Hospital de Campanya, presidida per Taltavull, i un dinar amb pobres.
I després d’un cap de setmana on acostumem a estar menys atents a l’actualitat, el jurista i professor de l’ISCREB Eulogi Broto ha fet un repàs per les notícies.
Escolta la 1a hora Fórmula Estel (dilluns 20 de novembre de 2017)

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció