En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

Saps com gestionar la teva econòmia domèstica?

L'atur puja de 26.573 persones a Espanya, l’augment més gran del maig. Després de conèixer aquesta notícia, aquest dimarts a Ràdio Estel, hem parlat d’economia…

2 juny 2020

Comparteix
L'atur puja de 26.573 persones a Espanya, l’augment més gran del maig. Després de conèixer aquesta notícia, aquest dimarts a Ràdio Estel, hem parlat d’economia domèstica. El més problable és que arribi després de tot una nova crisi, que sembla més crua que l’anterior, la del 2008. Com ho haurem de gestionar tot plegat des de casa? L’economista social Ivan González ha respost aquest dimarts a aquesta i altres preguntes en el programa ‘A Primera Hora’.
Ivan González ha donat les claus per poder gestionar la nostra econòmia després del Covid-19. Primer de tot, ha volgut deixat clar que “hi ha hagut una parada econòmica, però no està clar que la crisi sigui més greu que l’anterior”. González ha assegurat que “ens en sortirem”, alhora que ha remarcat que “la pujada i la recuperació serà amb calma i de mica en mica”. Davant d’aquest fet, l’economista ha explicat que “els ingressos que tenim a casa són fixos” i que “hem d’intentar abaratir la despesa”. 
Com abaratir la despesa?
Ivan González ha argumentat que “les despeses prescindibles són les que mirem com a desitjos”, i ha afegit que després hi ha “les fixes, com poden ser les hipoteques, aigua i llum, entre d’altres”. D’aquesta manera, l’economista ha dit que “podem mirar de no gastar tant en supermercats o roba”. I també ha apuntat que “està bé que gastem diners en oci, sempre que sapiguem gestionar-ho tot bé”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció