En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sebastià Taltavull, nou administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca

El Papa Francesc ha nomenat el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, nou administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca, en substitució de Xavier Salinas, que passa…

8 setembre 2016

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha nomenat el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, nou administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca, en substitució de Xavier Salinas, que passa a ocupar el càrrec de bisbe auxiliar de València. En la roda de premsa que aquest migdia s'ha celebrat al bisbat de Barcelona s'ha precisat que Mons. Taltavull simultanejarà el treball pastoral al bisbat de Mallorca i a l'arxiprestat de Barcelona i que tindrà «els drets, facultats i missió que, segons norma del dret, competeix als Bisbes diocesans», tal i com s'indica al decret de nomenament de la Congregació per als Bisbes. 
Taltavull només deixaria més endavant la responsabilitat episcopal a Barcelona si fos també ell nomenat pel Papa bisbe titular de Mallorca. El fins ara bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, serà traslladat a València per ser bisbe auxiliar d'aquesta arxidiòcesi.
Mons. Taltavull, acompanyat de l'arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan-Josep Omella, i del cardenal Lluís Martínez Sistach ha agraït al Senyor i al papa Francesc que s'hagin fixat en ell per fer aquest servei«Ho faig amb tot l'amor i ho voldria fer bé amb totes les persones que m'acompanyen, amb un criteri sinodal, tal i com indica el papa Francesc.» Mons. Taltavull s'ha dirigit també a tota l'Església que peregrina a Mallorca i també a totes les persones no cristianes.
«No entro a jutjar les causes d'aquest nomenament. S'han dit moltes coses a la premsa [referint-se a l'afer del bisbe Salinas]. Però no hem de jutjar i hem de ser molt humans en aquest sentit», ha dit Mons. Taltavull, que ha recordat que «sempre hem estat amics i ens hem acompanyat.» Igualment, també ha recordat les aportacions que Salinas ha fet a la catequesi. Per la seva banda, el cardenal Martínez Sistach ha subratllat el «gran treball apostòlic que Salinas va fer a la diòcesi de Tortosa.»

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció