En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sebastià Taltavull, nou administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca

El Papa Francesc ha nomenat el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, nou administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca, en substitució de Xavier Salinas, que passa…

8 setembre 2016

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha nomenat el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, nou administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca, en substitució de Xavier Salinas, que passa a ocupar el càrrec de bisbe auxiliar de València. En la roda de premsa que aquest migdia s'ha celebrat al bisbat de Barcelona s'ha precisat que Mons. Taltavull simultanejarà el treball pastoral al bisbat de Mallorca i a l'arxiprestat de Barcelona i que tindrà «els drets, facultats i missió que, segons norma del dret, competeix als Bisbes diocesans», tal i com s'indica al decret de nomenament de la Congregació per als Bisbes. 
Taltavull només deixaria més endavant la responsabilitat episcopal a Barcelona si fos també ell nomenat pel Papa bisbe titular de Mallorca. El fins ara bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, serà traslladat a València per ser bisbe auxiliar d'aquesta arxidiòcesi.
Mons. Taltavull, acompanyat de l'arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan-Josep Omella, i del cardenal Lluís Martínez Sistach ha agraït al Senyor i al papa Francesc que s'hagin fixat en ell per fer aquest servei«Ho faig amb tot l'amor i ho voldria fer bé amb totes les persones que m'acompanyen, amb un criteri sinodal, tal i com indica el papa Francesc.» Mons. Taltavull s'ha dirigit també a tota l'Església que peregrina a Mallorca i també a totes les persones no cristianes.
«No entro a jutjar les causes d'aquest nomenament. S'han dit moltes coses a la premsa [referint-se a l'afer del bisbe Salinas]. Però no hem de jutjar i hem de ser molt humans en aquest sentit», ha dit Mons. Taltavull, que ha recordat que «sempre hem estat amics i ens hem acompanyat.» Igualment, també ha recordat les aportacions que Salinas ha fet a la catequesi. Per la seva banda, el cardenal Martínez Sistach ha subratllat el «gran treball apostòlic que Salinas va fer a la diòcesi de Tortosa.»

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció