En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sebastià Taltavull, nou administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca

El Papa Francesc ha nomenat el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, nou administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca, en substitució de Xavier Salinas, que passa…

8 setembre 2016

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha nomenat el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, nou administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca, en substitució de Xavier Salinas, que passa a ocupar el càrrec de bisbe auxiliar de València. En la roda de premsa que aquest migdia s'ha celebrat al bisbat de Barcelona s'ha precisat que Mons. Taltavull simultanejarà el treball pastoral al bisbat de Mallorca i a l'arxiprestat de Barcelona i que tindrà «els drets, facultats i missió que, segons norma del dret, competeix als Bisbes diocesans», tal i com s'indica al decret de nomenament de la Congregació per als Bisbes. 
Taltavull només deixaria més endavant la responsabilitat episcopal a Barcelona si fos també ell nomenat pel Papa bisbe titular de Mallorca. El fins ara bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, serà traslladat a València per ser bisbe auxiliar d'aquesta arxidiòcesi.
Mons. Taltavull, acompanyat de l'arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan-Josep Omella, i del cardenal Lluís Martínez Sistach ha agraït al Senyor i al papa Francesc que s'hagin fixat en ell per fer aquest servei«Ho faig amb tot l'amor i ho voldria fer bé amb totes les persones que m'acompanyen, amb un criteri sinodal, tal i com indica el papa Francesc.» Mons. Taltavull s'ha dirigit també a tota l'Església que peregrina a Mallorca i també a totes les persones no cristianes.
«No entro a jutjar les causes d'aquest nomenament. S'han dit moltes coses a la premsa [referint-se a l'afer del bisbe Salinas]. Però no hem de jutjar i hem de ser molt humans en aquest sentit», ha dit Mons. Taltavull, que ha recordat que «sempre hem estat amics i ens hem acompanyat.» Igualment, també ha recordat les aportacions que Salinas ha fet a la catequesi. Per la seva banda, el cardenal Martínez Sistach ha subratllat el «gran treball apostòlic que Salinas va fer a la diòcesi de Tortosa.»

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció