En directe

Completes

SOCIETAT

"Sense justificar, cal entendre les causes del terrorisme global"

Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, i Mohamed Said, president…

11 octubre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, i Mohamed Said, president d’Amics de Palestina a Barcelona, han coincidit aquest dimecres en la idea que "cal entendre en la seva arrel, no pas justificar, les causes del terrorisme global". Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat, on Carreras ha recordat que "el terrorisme preocupa molt la Unió Europea, però no s'estan posant mitjans per abordar-lo des d'un punt de vista que pugui ser eficaç". En aquesta línia, ha recordat que "la solució no és només la funció policial, sinó també l'educativa"

Said ha assegurat que les solucions es poden trobar en les accions per "aturar els conflictes internacionals actuals generats per Europa i els Estats Units, amb un interès econòmic de vendre armament, un treball cultural dels països europeus, cosa molt important, i finalment acabar amb els plantejaments d'estratègies a llarg termini i, per tant, amb el pla que hi ha de dividir les nacions del Pròxim Orient i convertir-les en països més petits". Font ha recordat la importància "de fer un gran esforç per comprendre les raons per les quals hi ha persones, nois de Ripoll, per exemple, hagin acabat optant per aquesta via". Ha afegit que "cal veure els seus horitzons de vida".
El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat l’amenaça del terrorisme sense fronteres i la resposta del món: Atemptats els últims dies a França i al Regne Unit, matances constants de Daesh a Síria, a l’Iraq i en altres zones del Pròxim Orient; la situació a Nigèria, al Sudan del Sud i en altres països africans especialment castigats; o la matança del 2 d’octubre a Las Vegas, amb una seixantena de morts i centenars de ferits, reivindicada per Estat Islàmic mentre les investigacions dels Estats Units apunten a altres hipòtesis o no ho tenen clar.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 11 d'octubre.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció