En directe

El rosari

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sergi Gordo, nou bisbe de Tortosa

El bisbe auxiliar de Barcelona té 56 anys i és secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense

13 juliol 2023

Redacció

Comparteix
Sergi Gordo nou bisbe Tortosa
Sergi Gordo, nou bisbe de Tortosa

El Papa ha nomenat aquest dijous al migdia Sergi Gordo nou bisbe de Tortosa, diòcesi que estava vacant des del desembre passat, quan el seu anterior titular, Enrique Benavent, va iniciar el seu ministeri com a arquebisbe de València. Ho ha donat a conèixer la nunciatura apostòlica a través de la Conferència Episcopal Espanyola. Sergi Gordo, de 56 anys, és bisbe auxiliar de Barcelona des del 9 de setembre de 2017, dia en què va rebre l'ordenació episcopal al costat del difunt Antoni Vadell. Amb aquest nomenament, l'arxidiòcesi de Barcelona perdrà un dels tres bisbes auxiliars. A partir del setembre, el cardenal Joan Josep Omella només tindrà l'ajuda de Javier Vilanova i David Abadías.

Sergi Gordo, bisbe de Tortosa

El nomenament

El nou bisbe electe de Tortosa, Sergi Gordo, viu el nomenament com una crida interdiocesana del Senyor. Iniciarà el seu ministeri episcopal a la catedral de Tortosa el dissabte 9 de setembre de 2023, data que coincideix amb el sisè aniversari de la seva ordenació episcopal, que va ser el 9 de setembre de 2017.

Per la seva banda, el cardenal Joan Josep Omella ha donat les gràcies a Sergi Gordo per tota la feina que ha fet a l'arxidiòcesi de Barcelona. El també president de la Conferència Episcopal Espanyola ha dit que espera que aviat es nomeni un bisbe de Girona.

Sergi Gordo nou bisbe Tortosa
D'esquerra a Dreta: David Abadías, bisbe auxiliar de Barcelona. Sergi Gordo, bisbe electe de Tortosa. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i cardenal. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona.

Perfil de Sergi Gordo

Sergi Gordo, nascut a Barcelona el 23 de març de 1967, es va ordenar sacerdot el juny de 1992, i va ser secretari general i canceller de l'Arquebisbat de Barcelona entre els anys 2004 i 2017. És llicenciat en Teologia i en Filosofia, i ha rebut formació per al doctorat en Filosofia, amb estudis a Alemanya entre el 2001 i el 2004. Des de l'abril del 2021, Sergi Gordo és secretari general de la Tarraconense. També és el bisbe responsable a nivell de Catalunya de Pastoral Obrera i d'Apostolat Seglar. A més, forma part de la Comissió per als Laics, la Família i la Vida de la Conferència Episcopal Espanyola, dins la qual és el responsable del Fòrum de Laics.

ESTEL MIGDIA: Sergi Gordo, nou bisbe de Tortosa

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció