En directe

Fabricació pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sergi Gordo, nou bisbe de Tortosa

El bisbe auxiliar de Barcelona té 56 anys i és secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense

13 juliol 2023

Redacció

Comparteix
Sergi Gordo nou bisbe Tortosa
Sergi Gordo, nou bisbe de Tortosa

El Papa ha nomenat aquest dijous al migdia Sergi Gordo nou bisbe de Tortosa, diòcesi que estava vacant des del desembre passat, quan el seu anterior titular, Enrique Benavent, va iniciar el seu ministeri com a arquebisbe de València. Ho ha donat a conèixer la nunciatura apostòlica a través de la Conferència Episcopal Espanyola. Sergi Gordo, de 56 anys, és bisbe auxiliar de Barcelona des del 9 de setembre de 2017, dia en què va rebre l'ordenació episcopal al costat del difunt Antoni Vadell. Amb aquest nomenament, l'arxidiòcesi de Barcelona perdrà un dels tres bisbes auxiliars. A partir del setembre, el cardenal Joan Josep Omella només tindrà l'ajuda de Javier Vilanova i David Abadías.

Sergi Gordo, bisbe de Tortosa

El nomenament

El nou bisbe electe de Tortosa, Sergi Gordo, viu el nomenament com una crida interdiocesana del Senyor. Iniciarà el seu ministeri episcopal a la catedral de Tortosa el dissabte 9 de setembre de 2023, data que coincideix amb el sisè aniversari de la seva ordenació episcopal, que va ser el 9 de setembre de 2017.

Per la seva banda, el cardenal Joan Josep Omella ha donat les gràcies a Sergi Gordo per tota la feina que ha fet a l'arxidiòcesi de Barcelona. El també president de la Conferència Episcopal Espanyola ha dit que espera que aviat es nomeni un bisbe de Girona.

Sergi Gordo nou bisbe Tortosa
D'esquerra a Dreta: David Abadías, bisbe auxiliar de Barcelona. Sergi Gordo, bisbe electe de Tortosa. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i cardenal. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona.

Perfil de Sergi Gordo

Sergi Gordo, nascut a Barcelona el 23 de març de 1967, es va ordenar sacerdot el juny de 1992, i va ser secretari general i canceller de l'Arquebisbat de Barcelona entre els anys 2004 i 2017. És llicenciat en Teologia i en Filosofia, i ha rebut formació per al doctorat en Filosofia, amb estudis a Alemanya entre el 2001 i el 2004. Des de l'abril del 2021, Sergi Gordo és secretari general de la Tarraconense. També és el bisbe responsable a nivell de Catalunya de Pastoral Obrera i d'Apostolat Seglar. A més, forma part de la Comissió per als Laics, la Família i la Vida de la Conferència Episcopal Espanyola, dins la qual és el responsable del Fòrum de Laics.

ESTEL MIGDIA: Sergi Gordo, nou bisbe de Tortosa

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Gerardo Pisarello sobre l'amnistia: Hi ha diferents propostes sobre la taula"

Gerardo Pisarello, secretari primer de la mesa del Congrés dels Diputats

El primer secretari de la mesa del Congrés confirma, a Ràdio Estel, que hi ha hagut un intercanvi de documents sobre la possibilitat d'amnistia, però insisteix en el fet que s'ha de ser discret

28 setembre 2023

Redacció