En directe

Camins

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

Sergio Rodríguez, alcalde de El Paso (La Palma) “A la trajectòria de la lava li segueix una franja de seguretat suficientment grossa que fa que la població estigui segura, en aquests moments.”

L'Illa de Palma a Canàries segueix en erupció. Els rius de lava de sis metres d'alçada ja hi han arrasat més d'un centenar de cases. La riuada de foc i roques del volcà de la Cumbre Vieja està baixant lentament cap al mar. Ja hi ha més de 5.000 persones evacuades, entre residents i turistes i més d'un centenar de cases afectades.

20 setembre 2021

Redacció

Comparteix
Sergio Rodríguez. Foto: Diario Palmero.

L’Illa de Palma a Canàries segueix en erupció. Els rius de lava de sis metres d’alçada ja hi han arrasat més d’un centenar de cases. La riuada de foc i roques del volcà de la Cumbre Vieja està baixant lentament cap al mar. Ja hi ha més de 5.000 persones evacuades, entre residents i turistes i més d’un centenar de cases afectades.

L’erupció està situada al parc natural de Cumbre Vieja i de moment, ja afecta a quatre municipis de l’illa: El Paso, Los Llanos de Aridane, Tazacorte, Mazo i Fuencaliente.

N’hem parlat aquest matí amb l’alcalde de El Paso, amb qui hem fet un repàs de com està el seu municipi, un dels més afectats.

Sergio Rodríguez, alcalde de El Paso: “Feia més de cinquanta anys que no hi havia cap erupció a l’illa. El que els experts ens deien era que passaria, però no sabíem el lloc exacte. Ha passat més al nord del que esperaven. Tota la població estava alertada i vam fer diversos porta a porta per tenir una ràpida evacuació.”

L’alcalde ha explicat que la nit ha sigut complicada i que estan molt preocupats per tots els danys que deuen estar patint els habitatges, però s’ha mostrat satisfet de no haver de lamentar cap ferit ni víctima mortal.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha garantit ple suport econòmic als afectats i els ha allargat la mà per recuperar l’ajut de tots els béns materials que s’estan veient danyats. També, ha demanat extremar la precaució a la zona i ha afirmat que hi ha suficients capacitats desplegades per afrontar qualsevol mena d’eventualitat.

Més actualitat

Pere Macias, coordinador del pla de Rodalies, calcula que l’any que ve s’executarà un alt percentatge dels diners pressupostats

Entrevistat a 'El Matí a Ràdio Estel', Macias assegura que el 2025 l'estació de La Sagrera serà una realitat.

18 octubre 2021

Manel Romero, representant de la ‘Unión Española Fotovoltaica’ a Catalunya defensa que les renovables poden assumir la quantitat d’energia que s’està consumint

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la "Unión Española Fotovoltaica" a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

15 octubre 2021

Redacció

Joaquim Forn, exconseller d’Interior, demana que a la taula de diàleg es parli de “l’amnistia i el dret a l’autodeterminació”

En una entrevista a Ràdio Estel, l'exconseller d'Interior, confia que Europa resolgui favorablement els recursos que han presentat els condemnats pels fets de l'1 d'octubre.

14 octubre 2021

Redacció