En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

S'estrena 'Vitals', sèrie documental sobre l'inici de la pandèmia

El programa ‘A Primera Hora’ ha parlat aquest dimecres de la serie documental de 3 capítols ‘Vitals: una història humana’, que s’ha estrenat a la…

17 febrer 2021

Comparteix
El programa ‘A Primera Hora’ ha parlat aquest dimecres de la serie documental de 3 capítols ‘Vitals: una història humana’, que s’ha estrenat a la plataforma HBO i que narra els primers mesos de la pandèmia des del punt de vista de pacients, infermeres i familiars de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. En declaracions a Ràdio Estel, el director de la producció, Fèlix Colomer, ha explicat, que durant el rodatge, “la primera entrada a l’hospital va permetre comprovar fins a quin punt  el Covid mata”. Ha afegit que, “fins que no ho veus amb els teus ulls, no ets conscient de l’abast del virus”. De fet, segons ha argumentat Colomer, “el que va passar durant el rodatge entre els qui elaboraven la sèrie”, aquesta sensació de realitat, “és el que li passa a l’espectador quan la mira”.  
En un altre moment de l’entrevista, el director de la gravació ha dit que “la pandèmia ens ha portat moments molt durs i altres plens d’esperança i solidaritat” que es poden veure igualment a la sèrie. ‘Vitals’ és el resultat d’hores de gravació des de la càmera de Fèlix Colomer a partir del març passat, en la primera onada de la pandèmia. Ens ensenya el patiment i les superacions dels pacients, com també de les infermeres del Parc Taulí, i la mirada de familiars d’uns i altres sobre tot plegat. Són històries reals, humanes, senzilles, de vida i mort. El rerefons és que tots, de vegades, ens oblidem massa del que ha significat el Covit per a moltíssima gent. I quan ho oblidem, és quan anem amb mascareta baixada, quan quedem amb amics pensant que no passa res, quan trenquem confinaments. En definitiva, oblidem que no ho fem per nosaltres i que,per tant, mana la insolidaritat. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció