En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"S'ha de veure la mesquita com un punt per solucionar problemes"

La ISESCO (Organització Islàmica per la educació, la ciència i la cultura) ha escollit la mesquita As-sunnah, ubicada al polígon Granja Vila de Reus, com a exemple a…

17 juliol 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
La ISESCO (Organització Islàmica per la educació, la ciència i la cultura) ha escollit la mesquita As-sunnah, ubicada al polígon Granja Vila de Reus, com a exemple a seguir per les comunitats islàmiques de Catalunya i Espanya
Mohamed Said Badaoui, portaveu de la mesquita de Reus, ha explicat a la primera hora de la Fórmula Estel la tasca de la mesquita a la zona de Reus i comarca. "A la nostra ciutat ens hem pogut explicar i dur a terme inicitives que han estat molt positives, de cara a la ciutat i a la nostra comunitat. La mesquita ha de ser un referent dins de la ciutat, no s'ha de veure la mesquita com un problema, sinó com un punt per solucionar els problemes que existeixen a la ciutat per part de la comunitat musulmana"
El presentador de RàdioEstel, Joan Trias, li ha preguntat sobre integració, obertura de mesquites, coneixement de l'Islam i terrorisme
El portaveu de la mesquita de Reus prefereix parlar abans de respecte que d''integració: “El primordial és el respecte: cadascú pot dur a terme la seva religió i cultura, però sempre amb respecte i intentant entendre’s el millor possible”.
Mohamed Said Badaoui ha admés que costa obrir una mesquita: “Amb la política actual, la majoria dels temples de culte s’obren a polígons industrials. Em sembla que té una part de discrimació, és com si el treguessis de la ciutat i no tinguessin tanta importància com temples de la ciutat”. 
També ha tractat la radicalització de joves: “La majoria dels nois s’informen fora de les mesquites, a les xarxes socials, on troben qualsevol resposta. Estem donant la possibilitat que s’informin directament des de la mesquita”, ha explicat Badaoui. 
Reunió Trump-Putin
Aquest dimarts a la Fórmula Estel també hem parlat de la reunió entre el president nord-americà Donald Trump i el president rus Vladimir Putin, amb Alexander Golovin, membre de Catalans Lliures: “Els mitjans, i especialment EUA, els interessava el tema de la ingerència russa, i tota la resta va passar desapercebut”. I ha afegit: “Han arribat a acords per augmentar l’ajuda humanitària a Síria, on estan en bàndols diferents”.
La psicòloga Núria Benedito ha obert el programa d'avui amb El Pensament del Dia
Escolta l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció