En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

"S'ha de veure la mesquita com un punt per solucionar problemes"

La ISESCO (Organització Islàmica per la educació, la ciència i la cultura) ha escollit la mesquita As-sunnah, ubicada al polígon Granja Vila de Reus, com a exemple a…

17 juliol 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
La ISESCO (Organització Islàmica per la educació, la ciència i la cultura) ha escollit la mesquita As-sunnah, ubicada al polígon Granja Vila de Reus, com a exemple a seguir per les comunitats islàmiques de Catalunya i Espanya
Mohamed Said Badaoui, portaveu de la mesquita de Reus, ha explicat a la primera hora de la Fórmula Estel la tasca de la mesquita a la zona de Reus i comarca. "A la nostra ciutat ens hem pogut explicar i dur a terme inicitives que han estat molt positives, de cara a la ciutat i a la nostra comunitat. La mesquita ha de ser un referent dins de la ciutat, no s'ha de veure la mesquita com un problema, sinó com un punt per solucionar els problemes que existeixen a la ciutat per part de la comunitat musulmana"
El presentador de RàdioEstel, Joan Trias, li ha preguntat sobre integració, obertura de mesquites, coneixement de l'Islam i terrorisme
El portaveu de la mesquita de Reus prefereix parlar abans de respecte que d''integració: “El primordial és el respecte: cadascú pot dur a terme la seva religió i cultura, però sempre amb respecte i intentant entendre’s el millor possible”.
Mohamed Said Badaoui ha admés que costa obrir una mesquita: “Amb la política actual, la majoria dels temples de culte s’obren a polígons industrials. Em sembla que té una part de discrimació, és com si el treguessis de la ciutat i no tinguessin tanta importància com temples de la ciutat”. 
També ha tractat la radicalització de joves: “La majoria dels nois s’informen fora de les mesquites, a les xarxes socials, on troben qualsevol resposta. Estem donant la possibilitat que s’informin directament des de la mesquita”, ha explicat Badaoui. 
Reunió Trump-Putin
Aquest dimarts a la Fórmula Estel també hem parlat de la reunió entre el president nord-americà Donald Trump i el president rus Vladimir Putin, amb Alexander Golovin, membre de Catalans Lliures: “Els mitjans, i especialment EUA, els interessava el tema de la ingerència russa, i tota la resta va passar desapercebut”. I ha afegit: “Han arribat a acords per augmentar l’ajuda humanitària a Síria, on estan en bàndols diferents”.
La psicòloga Núria Benedito ha obert el programa d'avui amb El Pensament del Dia
Escolta l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció