En directe

Fabricació Pròpia

ECONOMIA I FINANCES

"Si estem tan perjudicats és perquè Mascort no ha fet la seva feina"

Jordi Soler, membre de Revolta Pagesa, ha titllat de menyspreu l’absència del conseller a la reunió d'aquest dimecres i no espera resultats de la trobada d’avui

29 febrer 2024

Redacció

Comparteix

La pagesia catalana continua les mobilitzacions a les principals carreteres del país. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, Jordi Soler, membre de la plataforma Revolta Pagesa, ha acusat el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, de ser el culpable de la situació. "Si estem tan perjudicats és perquè Mascort no ha fet la seva feina", ha sentenciat.

El 29 de febrer de 2024, els pagesos continuen tallant l'AP2 a Soses | ACN
El 29 de febrer de 2024, els pagesos continuen tallant l'AP2 a Soses | ACN

Aquest matí, diversos representants del sector es reuneixen amb el conseller. Tot i això, creuen que la trobada no tindrà els resultats esperats. Soler ha titllat de "menyspreu" l'absència de Mascort a la trobada d'ahir amb representants del sector.

Soler ha titllat de "menyspreu" l'absència de Mascort a la trobada d'ahir amb representants del sector

D'altra banda, la pagesia també reclama la dimissió o cessament del director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, i també del seu número dos, Jordi Molist. "Ells són els responsables, en part, de la sequera. La poca aigua que hem tingut s'ha gestionat d'una manera nefasta", ha manifestat Soler.

El sector també reclama que la conselleria canviï de nom, ja que assegura que actualment no els representa. "No som pagesos i pescadors? Per què ens han de camuflar el nom?", es pregunta Jordi Soler. Soler reivindica que el sector són agricultors, ramaders i pescadors, per això volen una conselleria que porti aquest nom.

El sector té previst continuar les mobilitzacions i els talls a les carreteres, ja que la situació continua sent "insostenible".

Entrevista amb Jordi Soler, membre de la plataforma Revolta Pagesa

0:00 / 0:00

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

Asaja no descarta una vaga general: "Ja n'hi ha prou de paraules, el que volem són mesures"

Tractors aparcat a l'AP-7, a tocar de l'entrada del Port de Tarragona, el 13 de febrer de 2024 | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, Juan José Álvarez, secretari de l'organització, demana implicació de tot el Govern espanyol i no només del ministeri d'Agricultura

26 febrer 2024

Redacció