En directe

Fórmula Estel

ECONOMIA I FINANCES

Asaja no descarta una vaga general: "Ja n'hi ha prou de paraules, el que volem són mesures"

En una entrevista a Ràdio Estel, Juan José Álvarez, secretari de l'organització, demana implicació de tot el Govern espanyol i no només del ministeri d'Agricultura

26 febrer 2024

Redacció

Comparteix

El sindicat Asaja no descarta una vaga general si no s'atenen les reivindicacions del sector agroalimentari. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, el seu secretari, Juan José Álvarez, ha reiterat que la situació del sector és complicada. "Ja n'hi ha prou de paraules, el que volem són mesures. No volem arribar a una vaga general, esperem que no ens donin motius per a arribar a aquesta situació", ha sentenciat.

Tractors aparcat a l'AP-7, a tocar de l'entrada del Port de Tarragona, el 13 de febrer de 2024 | ACN
Tractors aparcat a l'AP-7, a tocar de l'entrada del Port de Tarragona, el 13 de febrer de 2024 | ACN

La pagesia continua mobilitzada i avui hi ha prevista una nova tractorada a Madrid contra la crisi agrària que pateix el sector. Està convocada per Asaja, la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders i Unió de Petits Agricultors i Ramaders.

Álvarez creu que el Govern "en bloc" de Pedro Sánchez s'ha d'implicar en aquest assumpte i no només el ministeri d'Agricultura. El secretari d'Asaja entén que la situació de la pagesia afecta àrees com Economia, Seguretat Social o Treball. Preguntat per una possible trobada amb el responsable d'Agricultura, Álvarez assegura que "no han rebut cap convocatòria" i desconeix si Luis Planas ja ha fixat una data al calendari per trobar-se amb ells.

El secretari d'Asaja assegura "no haver rebut cap convocatòria" del responsable d'Agricultura i desconeix si Luis Planas ja ha fixat una data al calendari per trobar-se amb ells

Asaja aposta per una protesta "pacífica" després de les imatges dels darrers dies a la capital espanyola. "Venir en mode lluitador i enfrontar-se no és bo. Cal evitar qualsevol enfrontament i col·laborar amb les forces d'ordre públic. Volem reivindicar els nostres drets de forma pacífica" explica el secretari d'Asaja, que avui es manifestarà a Madrid al costat de 10.000 agricultors i 100 tractors vinguts de tot Espanya.

"Venir en mode lluitador i enfrontar-se no és bo. Cal evitar qualsevol enfrontament"

Tot, en un dia clau per al sector, que rep el consell de ministre d'agricultura de la Unió Europea. D'aquesta trobada, Álvarez n'espera "mesures eficients, que els deixin produir i que flexibilitzin la normativa europea" amb especial èmfasi en el quadern digital. Al seu entendre, aquesta darrera mesura és impossible de dur a terme per un sector cada vegada més envellit i en localitats amb poca cobertura.

Entrevista a Juan José Álvarez, secretari d'Asaja

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

Unió de Pagesos tallarà la frontera amb França el 28 de febrer

Tractors pels carrers de Madrid el passat 5 de juliol | Unió de Pagesos

Els agricultors i ramaders es manifesten avui a Madrid davant del Ministeri per denunciar la situació del sector

21 febrer 2024

Redacció

SOCIETAT

El president d'Asaja Lleida veu "possible" que els pagesos tornin a protestar a Barcelona

Els tractors bloquegen l'entrada a Mercabarna per l'accés d'El Prat | ACN

Pere Roqué avisa que les protestes dels pagesos seguiran fins que el Govern atengui les demandes

13 febrer 2024

Redacció