En directe

X Trobada mundial de les famílies

SOCIETAT

"Síria viu una catàstrofe humanitària de primer ordre"

Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona amb Síria, Mohamed Said, president d’Amics de Palestina a Barcelona, i Xavier Puigdollers, president de l’Associació d’Amics i…

20 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona amb Síria, Mohamed Said, president d’Amics de Palestina a Barcelona, i Xavier Puigdollers, president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort i advocat, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "molt complicada" la situació a Síria, 7 anys després de l’inici de la guerra i amb el patiment d’almenys 200.000 persones a Guta Oriental. Verdaguer ha comentat que precisament aquest dimecres viatja a Beirut perquè la seva entitat "col·labora amb un camp de refugiats al Líban, on n'hi ha cada cop més i ja no donen més de si, cosa que ha convertit el problema en una catàstrofe humanitària de primer ordre". En aquesta línia, ha afegit que "estem massa acostumats a la duresa del conflicte, per la seva llarga durada". El president de Barcelona amb Síria ha reconegut que "ara no hi ha res a fer" i que "a Síria hi haurà uns guanyadors i uns perdedors, amb la pèrdua de vides humanes que comporta".

Puigdollers, per la seva banda, ha destacat que "la de Síria és una guerra provocada per altres, amb diversos estats que intervenen amb acords i desacords, tot mentre la població del país és la que pateix més". Mohamed Said ha lamentat que "la situació es complica cada dia més, sense un pla concret". A diferència de Verdaguer, el dirigent palestí ha comentat que "no es pot acceptar que sigui vencedor un règim com el de Bashar Al Assad, tan sanguinari amb el seu poble, com ja ho havia estat el seu pare", Hafez Al Assad. També ha assegurat que, "per a una possible solució, és imprescindible que el govern sirià plegui i doni pas a un altre executiu".

Després de 4 setmanes de bombardejos del règim de Bashar Al-Assad a l'enclavament de Goutha Oriental, amb la mort almenys de 1.100 civils i, entre ells, uns 200 menors, els horrors del conflicte persisteixen.
La sortida de milers de civils amb el corredor obert dins el setge, és reflex de la complexitat, mentre els grups islamistes insurrectes queden dividits enmig de l’ofec militar de Damasc. Els tres participants en el col·loqui han dit que el paper de Rússia, com a gran país aliat del règim sirià després de 7 anys de guerra, no facilita gens una sortida dialogada i pacífica.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 20 de març.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció