En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

Comparteix

L'arxidiòcesi de Barcelona té sis nous diaques. La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany.

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona
Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La celebració serà presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona David Abadías. Com a concelebrants principals, hi actuaran el també bisbe auxiliar Javier Vilanova, el rector de la basílica de la Sagrada Família, Josep Maria Turull, i el del Seminari de Barcelona, Salvador Bacardit.

Joan Piñol ha explicat a Ràdio Estel que la seva vocació sacerdotal és una crida molt forta en un context familiar que no facilitava la seva resposta afirmativa. Aquesta conversió no va ser el final d'un camí, sinó l'inici d'una gran "aventura".

Per la seva banda, Javier Casals ve d'una família cristiana i practicant. Va ser en l'època de Batxillerat que es va començar a despertar la pregunta vocacional gràcies a l'acompanyament espiritual rebut al col·legi i a una experiència de voluntariat al Perú. I així, un cop feta la carrera de Dret a la Universitat de Navarra, alhora que feia un discerniment vocacional al Col·legi Major Albaizar, va decidir entrar al Seminari de Barcelona.

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques han culminat una etapa formativa de sis cursos al Seminari Conciliar de Barcelona, el darrer més centrat en l'etapa pastoral. Concretament, Joan Piñol ha passat aquest darrer curs a la Comunitat Pastoral Mataró Mar, mentre que Javier Casals ho ha fet a la de Santa Agnès de Barcelona.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024