En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

Sistach diu, a 'La veu de Càritas', que "el benestar social ha d'ocupar un lloc principal en els programes dels partits"

El cardenal Lluís Martínez Sistach ha demanat aquest dilluns novament un gran pacte social i polític contra l'atur. En el missatge inicial del programa La…

5 desembre 2015

Redacció

Comparteix

El cardenal Lluís Martínez Sistach ha demanat aquest dilluns novament un gran pacte social i polític contra l'atur. En el missatge inicial del programa La Veu de Càritas de Ràdio Estel, com a responsable de l'entitat caritativa a la Tarraconense, el també administrador apostòlic de Barcelona ha expressat el seu desig que el nou programa arribi a molta gent per sensibilitzar-la. "Aquest programa vol presentar l'acció de Càritas, en connexió amb les Esglésies locals i l'Església universal presidida pel successor de Pere", ha explicat. Sistach ha dit que "Càritas hauria de ser menys necessària" i que, "per aconseguir això, cal resoldre primer la gran prioritat de la justícia". Referint-se a l'elevat atur que hi ha a Espanya, un 22 per cent, ha destacat que "és una qüestió d'Estat que demana un gran pacte, perquè el problema és gravíssim". També ha reclamat que es posi en el centre "la persona que pateix les conseqüències de no tenir feina, a la qual ja es referia sant Joan Pau II quan va visitar Barcelona l'any 1982".

D'altra banda, el cardenal Martínez Sistach ha lamentat que "les conseqüències greus de la crisi econòmica continuen existint, i aquest 2015 la pobresa és més extensa, més gran i més autòctona, amb més de mig milió de persones ateses l'any passat", com reflecteix la memòria de Càritas Catalunya 2014, presentada recentment. "Les administracions són les primeres responsables d'atendre les persones necessitades. El benestar social ha d'ocupar un lloc principal en els programes dels partits polítics", ha comentat també el cardenal. En el mateix sentit, el bisbe responsable de Càritas Catalunya ha agraït l'aportació de molts particulars i nombroses entitats i institucions, com també "dels 11.000 voluntaris catalans que ajuden Càritas".

Acció, coordinació, notícies i agenda

En un altre bloc dins aquesta primera edició de La veu de Càritas, la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, ha explicat la naturalesa i el significat de la institució a nivell de coordinació de totes les diòcesis catalanes. I un altres dels temes d’aquest dilluns ha estat el 50è aniversari de Càritas Diocesana de Tarragona, que ha estat, com passarà cada setmana, l’Església local protagonista del programa. El seu director, Francesc Roig, ha anunciat un concert solidari que es farà aquest divendres (19.30 hores) al Teatre Metropol de la ciutat de Tarragona i altres activitats commemoratives, que donen continuïtat a una celebració iniciada el 30 de maig passat amb l’Eucaristia a la catedral.

Ràdio Estel i Càritas Catalunya han començat així a oferir aquest dilluns 7 de desembre un programa que vol combinar actualitat, testimonis i projectes relacionats amb Càritas en totes les seves realitats presents a les 10 diòcesis catalanes. En aquest espai setmanal, que s’emet tots els dilluns de 20.00 a 21.00 hores amb el nom de La veu de Càritas, es parla de l’acció sociocaritativa de les Esglésies locals amb seu a Catalunya. Presentar sense fronteres la feina social i generosa de l’Església, explicar serenament els fons del compromís, difondre tot el pensament cristià sobre la caritat, conscienciar la societat sobre aquesta filosofia, compartir experiències i testimonis de l’acció sociocaritativa de l’Església i unificar la caritat de l’Església en una única realitat comuna -més enllà dels noms “parroquial”, “diocesà” o “de comunitat”- són els principals objectius del projecte, fet ara realitat.

L’equip del nou programa La veu de Càritas està format per Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya, com a principal responsable, amb la col·laboració d’Ignasi Miranda, periodista de Ràdio Estel que serà el presentador, i amb Luis-Miguel Luna (Càritas Terrassa), Montserrat Creus (Gabinet d’Informació de l’Església a Catalunya) i Maria Marín (Càritas Urgell). La gestió del projecte es completa amb tots els responsables de Comunicació de Càritas a les diòcesis amb seu a Catalunya i amb tots els directors, secretaris, professionals i voluntaris de l’organització catòlica.

Es pot escoltar AQUÍ tota l'edició de La Veu de Càritas corresponent al dilluns 7 de desembre.
LA VEU DE CÀRITAS. Tots els dilluns, a les 20.00 hores a RÀDIO ESTEL

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció