En directe

Fórmula Estel

CULTURA

Sor Isabel Guerra retratarà el papa Francesc

La monja cistercenca i pintora Isabel Guerra ha rebut l'encàrrec de la Conferència Episcopal Espanyola de retratar el papa Francesc. El motiu és la celebració…

10 juny 2015

Redacció

Comparteix

La monja cistercenca i pintora Isabel Guerra ha rebut l'encàrrec de la Conferència Episcopal Espanyola de retratar el papa Francesc. El motiu és la celebració dels 50 anys de la creació de la mateixa conferència, que tindrà lloc durant l'any vinent.

Tot i la seva llarga trajectòria artística, serà la primera ocasió en què sor Isabel Guerra faci el retrat d'un Papa. Per això rep l'encàrrec amb una gran il·lusió i al mateix temps responsabilitat. En declaracions a Catalunya Cristiana ha assegurat que el repte és molt gran: "No és gens fàcil retratar algú amb una personalitat tan desbordant, i al mateix temps amb tants matisos."

Com ha fet sempre amb els seus quadres, la monja cistercenca Isabel Guerra intentarà també transmere, en el retrat del Papa, un missatge de pau i esperança, així com la petjada de Déu en la personalitat del Sant Pare argentí. Perquè això sigui possible sor Isabel espera poder trobar-se personalment amb Francesc i copsar en directe la seva força i alegria: "M'encantaria que el retrat pogués transmetre l'alegria de l'Evangeli."

L'encàrrec fet per la CEE hauria d'estar a punt per al mes de març de 2016. "Sembla que tinguem molt de temps, però no ho és tant", afirma la monja pintora, "s'ha de fer un estudi en profunditat i després pintar sense presses, perquè massa pressió no és bona per a l'artista".

La notícia del retrat del papa Francesc ha coincidit amb l'exposició que recentment ha inaugurat sor Isabel Guerra a Madrid. Es titula  Isabel Guerra 2015. Pintura, dibuix i fotografia i compta amb més d'un centenar d'obres seves.

 

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció