En directe

Fórmula Estel

CULTURA

Sor Isabel Guerra retratarà el papa Francesc

La monja cistercenca i pintora Isabel Guerra ha rebut l'encàrrec de la Conferència Episcopal Espanyola de retratar el papa Francesc. El motiu és la celebració…

10 juny 2015

Redacció

Comparteix

La monja cistercenca i pintora Isabel Guerra ha rebut l'encàrrec de la Conferència Episcopal Espanyola de retratar el papa Francesc. El motiu és la celebració dels 50 anys de la creació de la mateixa conferència, que tindrà lloc durant l'any vinent.

Tot i la seva llarga trajectòria artística, serà la primera ocasió en què sor Isabel Guerra faci el retrat d'un Papa. Per això rep l'encàrrec amb una gran il·lusió i al mateix temps responsabilitat. En declaracions a Catalunya Cristiana ha assegurat que el repte és molt gran: "No és gens fàcil retratar algú amb una personalitat tan desbordant, i al mateix temps amb tants matisos."

Com ha fet sempre amb els seus quadres, la monja cistercenca Isabel Guerra intentarà també transmere, en el retrat del Papa, un missatge de pau i esperança, així com la petjada de Déu en la personalitat del Sant Pare argentí. Perquè això sigui possible sor Isabel espera poder trobar-se personalment amb Francesc i copsar en directe la seva força i alegria: "M'encantaria que el retrat pogués transmetre l'alegria de l'Evangeli."

L'encàrrec fet per la CEE hauria d'estar a punt per al mes de març de 2016. "Sembla que tinguem molt de temps, però no ho és tant", afirma la monja pintora, "s'ha de fer un estudi en profunditat i després pintar sense presses, perquè massa pressió no és bona per a l'artista".

La notícia del retrat del papa Francesc ha coincidit amb l'exposició que recentment ha inaugurat sor Isabel Guerra a Madrid. Es titula  Isabel Guerra 2015. Pintura, dibuix i fotografia i compta amb més d'un centenar d'obres seves.

 

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció