En directe

Laudes

CULTURA

Sor Isabel Guerra retratarà el papa Francesc

La monja cistercenca i pintora Isabel Guerra ha rebut l'encàrrec de la Conferència Episcopal Espanyola de retratar el papa Francesc. El motiu és la celebració…

10 juny 2015

Redacció

Comparteix

La monja cistercenca i pintora Isabel Guerra ha rebut l'encàrrec de la Conferència Episcopal Espanyola de retratar el papa Francesc. El motiu és la celebració dels 50 anys de la creació de la mateixa conferència, que tindrà lloc durant l'any vinent.

Tot i la seva llarga trajectòria artística, serà la primera ocasió en què sor Isabel Guerra faci el retrat d'un Papa. Per això rep l'encàrrec amb una gran il·lusió i al mateix temps responsabilitat. En declaracions a Catalunya Cristiana ha assegurat que el repte és molt gran: "No és gens fàcil retratar algú amb una personalitat tan desbordant, i al mateix temps amb tants matisos."

Com ha fet sempre amb els seus quadres, la monja cistercenca Isabel Guerra intentarà també transmere, en el retrat del Papa, un missatge de pau i esperança, així com la petjada de Déu en la personalitat del Sant Pare argentí. Perquè això sigui possible sor Isabel espera poder trobar-se personalment amb Francesc i copsar en directe la seva força i alegria: "M'encantaria que el retrat pogués transmetre l'alegria de l'Evangeli."

L'encàrrec fet per la CEE hauria d'estar a punt per al mes de març de 2016. "Sembla que tinguem molt de temps, però no ho és tant", afirma la monja pintora, "s'ha de fer un estudi en profunditat i després pintar sense presses, perquè massa pressió no és bona per a l'artista".

La notícia del retrat del papa Francesc ha coincidit amb l'exposició que recentment ha inaugurat sor Isabel Guerra a Madrid. Es titula  Isabel Guerra 2015. Pintura, dibuix i fotografia i compta amb més d'un centenar d'obres seves.

 

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció