En directe

Laudes

SOCIETAT

Sor Lucía Caram, premiada amb la Creu de Sant Jordi 2018

Després de l’aixecament de l’article 155, el Govern de laGeneralitat ha pogut finalment atorgar la Creu de Sant Jordi a lespersonalitats i entitats que més…

18 juliol 2018

Redacció

Comparteix

Després de l’aixecament de l’article 155, el Govern de laGeneralitat ha pogut finalment atorgar la Creu de Sant Jordi a lespersonalitats i entitats que més han destacat durant aquest any per la sevatasca i servei a Catalunya. D’aquesta manera, aquest dimarts, a la roda depremsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, haanunciat la llista dels premiats, entre els quals hi ha 31 personalitats i 24institucions.

D’entre tots els guardonats destaca la presència de SorLucía Caram, religiosa i activista social, que ha rebut aquest premi pel seucompromís amb les persones més desfavorides: en primer lloc, per ser lapromotora de la Plataforma Ciutadana de Solidaritat, creada al Convent de SantaClara de Manresa, i en segon lloc per la seva vinculació a la Fundació PrivadaRosa Oriol. Dels molts projectes en què participa Sor Lucía Caram, destacatambé la seva col·laboració periòdica amb CatalunyaCristiana.

Un altre dels premiats, que precisament també col·labora ambCatalunya Cristiana, ha estat el cirurgiàJoan Viñas Salas, director acadèmic de la Pontifícia y Reial AcademiaBibliogràfica-Mariana del Bisbat de Lleida. Viñas, autor del llibre Com viure amb la malaltia. Des del’experiència d’un metge malalt cristià (Publicacions de l’Abadia deMontserrat), ha rebut aquest guardó pel seu compromís sostingut en la gestiódel sistema públic català de salut de Catalunya.

Finalment, entre els premiats trobem també dos escultorspessebristes, els germans Joan i Martí Castells Badia, que han estat guardonats per la seva destacada trajectòria com a escultors de figures de pessebre. Lallista completa de guardonats es pot consultar a la pàgina web de laGeneralitat.   

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció