En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Taizé acull, amb pregària i respecte institucional, el IV Memorial Cassià Just, lliurat als germans Cristian i Pere

La comunitat de Taizé, un monestir ecumènic situat a l'est de França, ha rebut aquest dimecres, al Palau de la Generalitat, el IV Memorial Cassià…

4 desembre 2014

Redacció

Comparteix
La comunitat de Taizé, un monestir ecumènic situat a l'est de França, ha rebut aquest dimecres, al Palau de la Generalitat, el IV Memorial Cassià Just. Han recollit el guardó els germans Pere i Cristian, en un acte presidit per la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, en presència del director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, i del principal responsable de la convocatòria d'aquest reconeixement, Joan Rigol. En una entrevista a Fórmula Estel de Ràdio Estel, el germà Pere ha explicat aquest dijous que "el premi representa un gran estímul per a Taizé, que és una paràbola de comunió, una comunitat de germans que volen ser, des de diferents confessions cristianes, signe de reconciliació entre les Esglésies però també com a llavor de pau per a la humanitat". 
Dins una anàlisi general sobre l'impacte de Taizé i la seva espiritualitat, el germà Pere ha destacat que "una raó per la qual els joves vénen a les trobades és que se senten acollits, cosa que sovint no passa a les esglésies, i experimenten un moment de germanor ,e els ajuda a viure després un compromís quan tornen a casa".
El germà Cristian ha destacat, en la mateixa entrevista, que "és una experiència molt bonica saber que la gent que ve a Taizé queda tocada i segueix amb els seus compromisos socials o eclesials", un fet que ha tingut molt a veure amb la concessió del IV Memorial Cassià Just. "Trobar un espai on les persones poden pregar és un gran atractiu, juntament amb el cant que omple els silencis i ajuda a interioritzar", ha afegit Cristian.
Aquest dijous, a les 19.30 h. a la parròquia de Santa Anna de Barcelona, els germans Pere i Cristian participen en una pregària amb cants de Taizé, com a acció de gràcies per aquest reconeixement que arriba des de Catalunya per a tota la comunitat ecumènica. Recordem que una de les activitats anuals més importants és la Trobada Europea, pelegrinatge a través de la vida, que reunirà aquest any a Praga (República Txeca) més de 30.000 joves procedents de nombrosos països. Serà entre el 29 de desembre i el 2 de gener.
Es pot escoltar aquí l'entrevista als germans de Taizé Pere i Cristian (a partir del minut 28'00").

Més actualitat

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció