En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Taizé acull, amb pregària i respecte institucional, el IV Memorial Cassià Just, lliurat als germans Cristian i Pere

La comunitat de Taizé, un monestir ecumènic situat a l'est de França, ha rebut aquest dimecres, al Palau de la Generalitat, el IV Memorial Cassià…

4 desembre 2014

Redacció

Comparteix
La comunitat de Taizé, un monestir ecumènic situat a l'est de França, ha rebut aquest dimecres, al Palau de la Generalitat, el IV Memorial Cassià Just. Han recollit el guardó els germans Pere i Cristian, en un acte presidit per la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, en presència del director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, i del principal responsable de la convocatòria d'aquest reconeixement, Joan Rigol. En una entrevista a Fórmula Estel de Ràdio Estel, el germà Pere ha explicat aquest dijous que "el premi representa un gran estímul per a Taizé, que és una paràbola de comunió, una comunitat de germans que volen ser, des de diferents confessions cristianes, signe de reconciliació entre les Esglésies però també com a llavor de pau per a la humanitat". 
Dins una anàlisi general sobre l'impacte de Taizé i la seva espiritualitat, el germà Pere ha destacat que "una raó per la qual els joves vénen a les trobades és que se senten acollits, cosa que sovint no passa a les esglésies, i experimenten un moment de germanor ,e els ajuda a viure després un compromís quan tornen a casa".
El germà Cristian ha destacat, en la mateixa entrevista, que "és una experiència molt bonica saber que la gent que ve a Taizé queda tocada i segueix amb els seus compromisos socials o eclesials", un fet que ha tingut molt a veure amb la concessió del IV Memorial Cassià Just. "Trobar un espai on les persones poden pregar és un gran atractiu, juntament amb el cant que omple els silencis i ajuda a interioritzar", ha afegit Cristian.
Aquest dijous, a les 19.30 h. a la parròquia de Santa Anna de Barcelona, els germans Pere i Cristian participen en una pregària amb cants de Taizé, com a acció de gràcies per aquest reconeixement que arriba des de Catalunya per a tota la comunitat ecumènica. Recordem que una de les activitats anuals més importants és la Trobada Europea, pelegrinatge a través de la vida, que reunirà aquest any a Praga (República Txeca) més de 30.000 joves procedents de nombrosos països. Serà entre el 29 de desembre i el 2 de gener.
Es pot escoltar aquí l'entrevista als germans de Taizé Pere i Cristian (a partir del minut 28'00").

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció