En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

COVID

SOCIETAT

SOLIDARITAT

Thomas Ubrich, tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola: "Gairebé a la meitat dels sol·licitants de l’ingrés mínim vital se'ls hi ha denegat l'ajut, i els altres encara no han rebut resposta"

L'investigador i tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola parla a 'El Matí a Ràdio Estel' sobre l'informe 'Anàlisi i Perspectives 2021', fet per la fundació FOESSA i Cáritas, que revela que hi ha dos milions de persones més en exclusió social a l'Estat des de l'any 2018.

8 octubre 2021

Redacció

Comparteix
Economía Digital

L'informe Anàlisi i Perspectives 2021, elaborat per la fundació FOESSA i Càritas, analitza quina incidència té la pandèmia en la cohesió social d'Espanya. Aquest any les dades exposen que hi ha dos milions de persones més en exclusió social a l'Estat des de l'any 2018.

Avui dia, són 11 els milions de persones que es troben en situació d'exclusió social a Espanya, sis milions d'elles es troben ja en exclusió severa, i hi ha un empitjorament generalitzat dels nivells d'integració per al conjunt de la població.

Thomas Ubrich, investigador de l'informe i tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola, ha assenyalat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la pandèmia ha esmicolat la cohesió social. A més, ha exposat que l'Ingrés Mínim Vital no funciona, que les primeres traves ja apareixen a l'hora d'iniciar els tràmits i que "només una quarta part rep la informació necessària per sol·licitar-lo".

L'investigador ha apuntat, també, que "només un 18,6% de tots els sol·licitants de l'ingrés vital mínim rep l'ajut o el té concebut" i que "gairebé a la meitat dels sol·licitants se'ls hi ha denegat i els altres encara no han rebut resposta".

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció