En directe

Tot sardana

SOCIETAT

Tica Font: "Després del 17-A, no hi ha hagut odi ni revenja"

Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Salvador Aragonès, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Lluís Serra Llansana, secretari…

4 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Salvador Aragonès, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, han coincidit aquest dilluns en la idea que "els atemptats del 17 d'agost van ser un cop dur que, en ple estiu, provocaven sensació de final de vacances i de màxima vulnerabilitat". Ha estat en la primera edició del programa d'anàlisi El Mirador de l'actualitat aquesta temporada a Ràdio Estel. En un col·loqui sobre l’impacte provocat pels atemptats terroristes del 17 d’agost a Catalunya, Tica Font ha destacat el fet que, "amb el pas de les hores, amb aquest atemptat, es va veure que el procediment era diferent al de Niça o altres llocs, ja que es tractava d'una cèl·lula organitzada".
Lluís Serra ha comentat la història del petit de 3 anys mort en l'atemptat de la Rambla, "que estava matriculat per començar l'educació infantil en un col·legi dels Maristes a Rubí, motiu pel qual se li va fer un homenatge ara fa uns dies". En aquest sentit, el també marista ha elogiat "la reacció dels pares del nen, que no és gens fàcil". Tica Font, en un altre moment, ha subratllat que "no hi ha hagut reaccions d'odi i de revenja, cosa que no passava, per exemple, a França, on el president anunciava bombardejos a Raqa (Síria) immediatament després de l'atemptat contra la revista satírica Charlie Hebdo". Sobre la manifestació, Salvador Aragonès ha comentat que, "malgrat que alguns van muntar una contramanifestació el 26 d'agost contra el Rei i el govern espanyol, la immensa majoria dels presents van anar a la manifestació sense banderes i amb l'única actitud de mostrar-se contra el terrorisme i amb les víctimes i ferits".
El Mirador de l'actualitat ha obert temporada amb una anàlisi general dels atemptats de l'agost, amb la contundent reacció social i política contra la massacre; una valoració del que ha estat la unitat de les institucions i els partits, sense oblidar les discrepàncies en algun punt de la investigació policial i de possibles errors de prevenció o detecció de la cèl•lula terrorista. Igualment s'ha comentat la manifestació del 26 d’agost, amb les seves llums i ombres i la reacció de les confessions religioses presents al nostre país: principalment l'acte interreligiós i la Missa catòlica, amb autoritats catalanes i de l’Estat, celebrada el dia 20 a la Basílica de la Sagrada Família.
Podeu escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 4 de setembre.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció