En directe

Fórmula Estel

MEDI AMBIENT

POLÍTICA

Tomàs Molina sobre el perquè del salt a la política: "Soc de seguir la Divina Providència"

En una entrevista a Ràdio Estel, el número 2 d'ERC a les eleccions europees ha deixat anar que creu que les polítiques "no s'estan fent prou bé"

8 abril 2024

Redacció

Comparteix

Tomàs Molina, número 2 d'ERC a les eleccions europees del mes de juny, ha explicat que ha seguit "la Divina Providència" a l'hora de fer el salt a la política. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, el meteoròleg i físic ha comentat que diferents senyals l'han encarrilat cap aquest nou camí. "Van passant coses i veus que hem d'anar cap allà, si hem d'anar cap allà i soc jo qui ha d'anar cap allà, ves i fes-ho tan bé com puguis", ha dit.

El fins ara presentador del temps de TV3 també ha comentat que el motiu rau en el fet que "té ganes de fer polítiques" i ha defensat que "cal fer-les diferent com fins ara". Tomàs Molina ha assegurat que, si pot, "canviarà tant com pugui" perquè creu que "no s'estan fent prou bé" les polítiques europees.

El número 2 d'ERC a les eleccions europees ha alertat que "és temps d'actuar" i ha valorat que s'ha de tenir en compte a la ciutadania a l'hora de fer polítiques. "No em fa la sensació que s'estigui fent tenint en compte la gent", ha avisat.

Molina ha assegurat que portarà les reivindicacions dels pagesos a Europa

Molina també ha defensat fer plans d'adaptació per reduir les emissions de CO₂ i ha assegurat que "a cop de regular o imposar" a la ciutadania "no és la manera". "La manera és que les persones entenguem que cal fer les coses diferents i cal fer-ho de manera simultània", ha explicat Molina. El físic ha assegurat que portarà les reivindicacions dels pagesos a Europa. "Intentaré fer de nexe, buscar diàleg i acord", ha sentenciat.

"Barcelona pot tenir un 25% d'aigua reutilitzada"

Sobre la gestió de l'aigua, Molina ha defensat que cal anar cap a la "reutilització" i creu que Barcelona pot "arribar al 25%". El també meteoròleg i físic ha valorat que la gestió es pot millorar i ha manifestat que "l'aigua que surt de les nostres ciutats cal que es tracti de manera adequada i torni al cicle de l'aigua". Per això, "calen diners i també estructurar-ho".

"No vull que Catalunya sigui Las Vegas"

Molina també veu difícil tirar enrere el projecte del Hard Rock, projectat al camp de Tarragona. El número 2 dels republicans a les europees ha defensat que no vol que Catalunya "sigui Las Vegas, però un altre govern havia acceptat fer el casino i no és tan fàcil tirar enrere quan un govern es va comprometre, ja que té costos també". "Hem de veure si com a país i govern es pot solucionar aquest compromís", ha manifestat el també meteoròleg de TV3.

Tomàs Molina sobre el perquè del salt a la política: "Soc de seguir la Divina Providència"

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Clara Ponsatí sobre el nou referèndum d'independència proposat per Aragonès: “És l’enèsim unicorn de la política catalana” 

Clara Ponsatí, el 4 de febrer de 2024, a Ràdio Estel

L'encara eurodiputada ha fundat un nou partit polític independentista, Alhora, i defensa que "l'autodeterminació de Catalunya no és un problema d'encaix, sinó d'alliberació"

2 abril 2024

Redacció