En directe

La Missa de cada dia

SOCIETAT

Toni Florido: "No investir Puigdemont altera la voluntat popular"

Mònica Lafuente, membre de l'executiva del PSC, i Toni Florido, responsable de l'Àrea de Defensa del PDECat, han coincidit aquest dijous, des del programa El…

11 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Mònica Lafuente, membre de l'executiva del PSC, i Toni Florido, responsable de l'Àrea de Defensa del PDECat, han coincidit aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que serà difícil recuperar la normalitat els dies posteriors a la constitució del Parlament. De fet Florido ha comentat que "tenim líders polítics empresonats  a l'exili, fins al punt que el que ara preocupa és convertir en normal la possibilitat que no es respecti la voluntat dels electors".  Fins i tot ha afegit que "qualsevol opció que no passi per investir Carles Puigdemont seria contrària a aquesta voluntat".

Per la seva banda, Lafuente ha reconegut també que "no hi ha normalitat política, amb situacions complicades", però ha aclarit, en referència a l'independentisme, que "no hi ha voluntat per part d'alguns partits de recuperar-la quan plantegen una investidura per plasma o per skipe, quan això no es pot fer, com diuen els lletrats del Parlament". En aquesta línia, la dirigent socialista ha recordat que "la situació és esperpèntica, perquè els diputats no es poden saltar les normes". En un altre moment, sobre la recent renúncia d'Artur Mas a la presidència del PDECat, Florido ha dit que "és una mostra de generositat", i ha assegurat que li agradaria "que Puigdemont fos el seu successor" també en el màxim càrrec de la formació nacionalista.

El pacte entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana sobre la constitució de la Mesa i un treball de cara a la investidura de Puigdemont. l
a situació dels dirigents electes que són a la presó, concretament Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sánchez, com també la del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, han estat altres qüestions comentades en el col·loqui.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 11 de gener.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció