En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

Toni Royo, autor de Desconnectats, assegura que el model radial contraresta el pes econòmic del Corredor Mediterrani

Aquest dilluns a la Fórmula Estel hem parlat amb el promotor cultural Toni Royo, director i guionista del documental Desconnectats, un projecte que vol explicar…

13 juny 2016

Comparteix
Aquest dilluns a la Fórmula Estel hem parlat amb el promotor cultural Toni Royo, director i guionista del documental Desconnectats, un projecte que vol explicar la desconnexió d’infraestructures ferroviaries del Mediterrani.

"S'està exemplificant la falta de voluntat de l'Estat de connectar el Corredor Mediterrani: d'Almeria, passant per Múrcia, País Valencià, Catalunya i fins la frontera, que aplega més del 40% del PIB estatal, i no s'entén com 150 anys després de la construcció d'aquesta línia, de l'enllaç entre Barcelona i València, com tenim un tram de 40 kilòmetres de via única entre Valldellòs i Tarragona. Via única significa que tots els trens: mercaderies, alta velocitat, Rodalies… tenen aquest coll d’ampolla. I els més afectats són els de Rodalies"  
L’economista Germà Bel, protagonista del documental Desconnectats
Professor de la Universitat de Barcelona i especialista en infraestructures, Germà Bel explica que el model radial estatal, que busca centralitzar sobre Madrid totes les infraestructures, ha drenat els recursos cap el centre de la península amb una voluntat de contrarestar el pes econòmic que podria tenir aquest eix del Mediterrani: “S’estan perdent contractes per la falta de connexió del Corredor Mediterrani, i això està provocant un greuge”, ha advertit Toni Royo.
“En aquest moment que tenim col·lapses, a Madrid estan construint 3 noves estacions de Rodalies. Pensem que les infraestructures han d’estar al servei de l’usuari, són les que donen resposta a les necessitats de transport de la majoria de la població, i no aquestes obres d'alta velocitat que tenen una visió de vertebrar Espanya des d'una visió centralista", ha explicat Toni Royo durant l'entrevista a RàdioEstel.
Crowdfunding
El documental, de 50 minuts, explicarà la història i els reptes del tren. Compta amb el finançament de la Diputació de Tarragona i alguns ajuntaments de l’Ebre, però també es pot col·laborar econòmicament a través de la pàgina de Verkami
Escolta l'entrevista a Toni Royo (minut 26)

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024