En directe

Escola de família

SOCIETAT

Torra, entre "complir la llei" i "fer un joc de mans polític"

El periodista Oriol Domingo, l'advocat penalista Lluís Batlló i el politòleg Guillem Pursals han destacat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, la…

15 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

El periodista Oriol Domingo, l'advocat penalista Lluís Batlló i el politòleg Guillem Pursals han destacat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, la importància de tenir govern a Catalunya a partir d'ara. Batlló ha destacat que "hi ha dos discursos de Quim Torra: el de dissabte, molt en la línia Puigdemont, i el de dilluns, en què ha parlat més del programa". El lletrat ha mantingut que "és bo per a tots els ciutadans tenir un govern, que tregui el 155, però també és normal ser escèptics davant de la possibilitat que Torra sigui un titella o segueixi la llei, encara que no s'amagui del seu desig independentista i republicà". Finalment ha dit que veu "bé que això sigui una retòrica i un debat, no pas una desobediència, cosa que ja no està bé", i ha expressat el seu desig que "el nou president parli i plantegi, però no faci res que violi la Constitució i l'EStatut".

Per la seva banda, Pursals ha assegurat que "hi ha dos escenaris: tot el que s'ha de fer amb les estructures d'Estat, com ha plantejat el president Quim Torra, i tot el que veu la CUP com autonomisme perquè s'encabeix en un marc autonòmic". En aquesta línia, ha comentat que "ara la Generalitat recupera les institucions, i podrà seguir controlant les dotacions econòmiques". Oriol Domingo ha defensat "que es deixin els 100 dies al nou govern, com és tradició", i ha posat l'exemple de l'arribada de Tarradellas, "que va venir abans de la Constitució i es va fer un joc de mans, polític, entre legalitat i voluntat del poble". En el programa 'El Mirador de l'actualitat', analitzarem la investidura de Quim Torra, que culmina aquest dilluns amb la seva elecció com a president i obre un nou escenari polític, amb la situació desbloquejada.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 14 de maig.

Més actualitat

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció