En directe

La Caravana

ACTIVITATS

Tot a punt per a les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat

LesTrobades d’Animadors de Cant per la Litúrgia que se celebren cada estiu aMontserrat són un espai per compartir anhels, preocupacions i projectes pel quefa als…

29 juny 2018

Macià Grau

Comparteix

LesTrobades d’Animadors de Cant per la Litúrgia que se celebren cada estiu aMontserrat són un espai per compartir anhels, preocupacions i projectes pel quefa als cants litúrgics, així com també un lloc on descobrir mètodes ipràctiques que afavoreixin la participació del poble en les celebracionslitúrgiques. Amb aquesta intenció, des de l’any 1970 s’han organitzat les trobadesde manera ininterrompuda durant tres setmanes de cada estiu.

Lestres Trobades d’aquest any tindran lloc durant les setmanes del 23 al 28 dejuliol, del 30 de juliol al 4 d’agost, i del 13 al 18 d’agost, i homenatjaranel seu fundador, el pare Gregori Estrada, amb motiu del centenari del seunaixement. Per tal de recordar la seva figura, l’organista Modest Morena faràun concert de lliure entrada els dies 27 de juliol, 3 i 17 d’agost, a la basílicade Santa Maria de Montserrat. A més dels concerts i les activitats, durant lestrobades també es farà una ponència titulada “Influència del cant gregorià enla cançó tradicional catalana”, que anirà a càrrec del musicòleg Ramon Vilar iHerms.

El programa de les trobades

Enles tres trobades anuals s’hi treballen cants en català per a la litúrgia idirecció musical. Tot i que es fa servir molt material del repertorimontserratí —com el llibre “El diumenge a Montserrat”— aquest any també estreballaran peces del Cantoral Litúrgic Bàsic per tal d’oferir un repertoridivers i que, un cop a les seves parròquies i comunitats, els animadors puguinfer servir el que més s’adapti a les seves necessitats. Totes les activitatsvan destinades a posar uns bons fonaments, els punts bàsics del cant i ladirecció, per tal d’aplicar-los posteriorment a la realitat concreta de cadaassemblea.

Laresta de la informació de les trobades així com el contacte per apuntar-s’hi espot consultar a la pàgina web www.trobadesanimadorsdecant.cat o bé a través deltelèfon 938 777 766 (Germà Andreu). El termini d’inscripció finalitza el 5 dejuliol.

 

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció