En directe

Cocodril Club

ACTIVITATS

Tot a punt per a les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat

LesTrobades d’Animadors de Cant per la Litúrgia que se celebren cada estiu aMontserrat són un espai per compartir anhels, preocupacions i projectes pel quefa als…

29 juny 2018

Macià Grau

Comparteix

LesTrobades d’Animadors de Cant per la Litúrgia que se celebren cada estiu aMontserrat són un espai per compartir anhels, preocupacions i projectes pel quefa als cants litúrgics, així com també un lloc on descobrir mètodes ipràctiques que afavoreixin la participació del poble en les celebracionslitúrgiques. Amb aquesta intenció, des de l’any 1970 s’han organitzat les trobadesde manera ininterrompuda durant tres setmanes de cada estiu.

Lestres Trobades d’aquest any tindran lloc durant les setmanes del 23 al 28 dejuliol, del 30 de juliol al 4 d’agost, i del 13 al 18 d’agost, i homenatjaranel seu fundador, el pare Gregori Estrada, amb motiu del centenari del seunaixement. Per tal de recordar la seva figura, l’organista Modest Morena faràun concert de lliure entrada els dies 27 de juliol, 3 i 17 d’agost, a la basílicade Santa Maria de Montserrat. A més dels concerts i les activitats, durant lestrobades també es farà una ponència titulada “Influència del cant gregorià enla cançó tradicional catalana”, que anirà a càrrec del musicòleg Ramon Vilar iHerms.

El programa de les trobades

Enles tres trobades anuals s’hi treballen cants en català per a la litúrgia idirecció musical. Tot i que es fa servir molt material del repertorimontserratí —com el llibre “El diumenge a Montserrat”— aquest any també estreballaran peces del Cantoral Litúrgic Bàsic per tal d’oferir un repertoridivers i que, un cop a les seves parròquies i comunitats, els animadors puguinfer servir el que més s’adapti a les seves necessitats. Totes les activitatsvan destinades a posar uns bons fonaments, els punts bàsics del cant i ladirecció, per tal d’aplicar-los posteriorment a la realitat concreta de cadaassemblea.

Laresta de la informació de les trobades així com el contacte per apuntar-s’hi espot consultar a la pàgina web www.trobadesanimadorsdecant.cat o bé a través deltelèfon 938 777 766 (Germà Andreu). El termini d’inscripció finalitza el 5 dejuliol.

 

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció