En directe

Fabricació Pròpia

ACTUALITAT

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Comparteix

Aquest dimecres comença el segon pic de l'operació sortida del pont de la Puríssima i el Servei Català de Trànsit preveu una mobilització de 400.000 vehicles, igual que el divendres de la setmana passada. Tot i això, en una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona
Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona el passat 3 de desembre. ACN

Malgrat això, Lamiel apunta que cal planificar bé la sortida i l'arribada i per això recomana estar "molt atents a la informació meteorològica i a l'estat del trànsit". En aquest sentit, ha explicat que com a novetat en aquest pont, el perfil de Twitter de Trànsit publica les gràfiques amb l'estat real de les congestions i les retencions amb la voluntat "d'ajudar al ciutadà a preparar el viatge".

"Cal estar molt atents a la informació meteorològica i a l'estat del trànsit"

Davant l'elevada taxa de mortalitat registrada aquest passat mes de novembre, amb 18 víctimes mortals a les carreteres, Lamiel ha demanat "molta prudència i concentració". A més, ha detallat que revisaran l'estratègia per reduir accidents de cara l'any que ve "sobretot a l'AP-7" que és la via que registra més sinistres.

"Revisarem l'estratègia per reduir accidents de cara l'any que ve "sobretot a l'AP-7"

Una de les accions que el Servei Català de Trànsit té pensat dur a terme és la instal·lació de "carros radar" per reforçar el control de la velocitat. Aquests carros "són com un radar fix, però que es poden moure en un moment donat a una altra carretera problemàtica", ha explicat Lamiel.

D'altra banda, Ramon Lamiel, ha defensat la feina dels agents de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, que "han doblat" el nombre de controls aquest any pel mateix pont, fins a assolir els 300.

Entrevista a Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció