En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACTUALITAT

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Comparteix

Aquest dimecres comença el segon pic de l'operació sortida del pont de la Puríssima i el Servei Català de Trànsit preveu una mobilització de 400.000 vehicles, igual que el divendres de la setmana passada. Tot i això, en una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona
Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona el passat 3 de desembre. ACN

Malgrat això, Lamiel apunta que cal planificar bé la sortida i l'arribada i per això recomana estar "molt atents a la informació meteorològica i a l'estat del trànsit". En aquest sentit, ha explicat que com a novetat en aquest pont, el perfil de Twitter de Trànsit publica les gràfiques amb l'estat real de les congestions i les retencions amb la voluntat "d'ajudar al ciutadà a preparar el viatge".

"Cal estar molt atents a la informació meteorològica i a l'estat del trànsit"

Davant l'elevada taxa de mortalitat registrada aquest passat mes de novembre, amb 18 víctimes mortals a les carreteres, Lamiel ha demanat "molta prudència i concentració". A més, ha detallat que revisaran l'estratègia per reduir accidents de cara l'any que ve "sobretot a l'AP-7" que és la via que registra més sinistres.

"Revisarem l'estratègia per reduir accidents de cara l'any que ve "sobretot a l'AP-7"

Una de les accions que el Servei Català de Trànsit té pensat dur a terme és la instal·lació de "carros radar" per reforçar el control de la velocitat. Aquests carros "són com un radar fix, però que es poden moure en un moment donat a una altra carretera problemàtica", ha explicat Lamiel.

D'altra banda, Ramon Lamiel, ha defensat la feina dels agents de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, que "han doblat" el nombre de controls aquest any pel mateix pont, fins a assolir els 300.

Entrevista a Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit

0:00 / 0:00

Més actualitat

La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció

Daniel Sirera diu que Trias amaga que és independentista perquè més gent el voti i així posar Barcelona al servei de la independència

Daniel Sirera, als estudis de Ràdio Estel

El candidat del Partit Popular a l'alcaldia de Barcelona assegura que seria molt important que la dreta tradicional concentrés el seu vot

30 gener 2023

Redacció