En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Treballava de psiquiatre, Déu em va cridar i vaig deixar-ho tot"

Jordi Mondragón, seminarista de la diòcesi de Sant Feliu ja ordenat diaca, Miquel Ramon, formador del Seminari Conciliar de Barcelona, i Jaime Moyà, seminarista de…

15 març 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jordi Mondragón, seminarista de la diòcesi de Sant Feliu ja ordenat diaca, Miquel Ramon, formador del Seminari Conciliar de Barcelona, i Jaime Moyà, seminarista de tercer curs, han parlat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, de sacerdots i diaques, uns servidors de l’Església que necessiten redefinir-se també socialment. Amb motiu del Dia del Seminari, aquest any amb el lema ‘El Seminari, missió de tots’, han comentat la qüestió de la formació dels preveres i el servei que fan a l’Església, així com la situació actual de les vocacions i de tota l’acció dels creients, començant per les seves famílies, per estimular respostes generoses. Miquel Ramon ha assegurat que "el Dia del Seminari és una ocasió per fer visible la necessitat real que hi ha en la nostra Església, que hi hagi preveres, perquè està envellida i amb escassetat de vocacions". En la mateixa línia, ha recordat que "això s'ha de donar a conèixer i visibilitzar, no només com una estratègia vocacional, sinó per fer veure la gent que es necessiten pastors per conduir les comunitats".
Jaime Moyà ha explicat que va treballar "com a psiquiatre de nens i adolescents, durant uns quants anys, entre els anys 2007 i 2015 a l'Hospital Clínic", però tot va canviar a la seva vida. "Déu em va cridar i vaig deixar-ho tot", ha dit. El seminarista ha admès que aquesta crida "no sempre és fàcil d'explicar, però es veu durant la vida un desig de canviar la vida perquè hi ha una cosa que és millor i s'hi pot trobar la felicitat i el sentit, en aquest cas amb el sacerdoci". Per la seva banda, Jordi Mondragón ha destacat que "el diaca és el servidor, qui es troba atenent les necessitats de la comunitat, del poble, en aquest cas a Sant Vicenç dels Horts, alhora que acompanya la gent i assumeix la missió d'evangelitzar i portar la Bona Nova, confiats en el Senyor gràcies a la pregària".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 15 de març.

La credibilitat de l’Església ha estat sovint desafiada al llarg de la història, però ara de manera especial pels casos que s’estan coneixent d’abusos a menors comesos precisament per sacerdots i religiosos. Davant aquesta dura realitat, el Papa i les estructures eclesials estan reaccionant per consolidar un canvi cap a la transparència, la tolerància zero i un treball incansable per eradicar aquests comportaments criminals. Activitats d’aquests dies i la col•lecta de diumenge: Portes obertes al Seminari de Terrassa, aquest dissabte matí i tarda, i vetlles al mateix centre, situat a Valldoreix, i també al Seminari Conciliar de Barcelona. Diumenge a les 17.00h a la Basílica de la Sagrada Família, seran ordenats sis nous diaques seminaristes de l’arxidiòcesi de Barcelona.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció