En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Treure la Missa del programa de festes de la Mercè és un greuge"

José Juan Galve, provincial dels Mercedaris, Josep Miró i Ardèvol, president d’E-Cristians, i Josep Martí Bonet, canonge i delegat de Patrimoni de l’Arquebisbat de Barcelona, han coincidit…

22 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
José Juan Galve, provincial dels Mercedaris, Josep Miró i Ardèvol, president d’E-Cristians, i Josep Martí Bonet, canonge i delegat de Patrimoni de l’Arquebisbat de Barcelona, han coincidit aquest divendres en la idea que "l'exclusió de la Missa pontifical del programa municipal de festes de la Mercè és un greuge de la història". Miró ha explicat que "la presència de l'Ofici religiós està obligat per un mandat municipal que el mateix Ajuntament de Barcelona va aprovar l'any 2010". També ha revelat que "la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilar, ha elaborat un informe, a partir d'una petició d'E-Cristians, en què ratifica aquesta obligació municipal".
Per la seva banda, José Juan Galve ha recordat que "l'Orde de la Mercè compleix l'any vinent precisament 800 anys, fet que mostra una tradició que no podem llençar per la finestra". En la mateixa línia, Martí Bonet ha recordat alguns moments importants de la història de la Mare de Déu de la Mercè, la seva devoció i la seva obra social, per assegurar que "per sobre de tot, l'alcaldessa seria ben rebuda a l'Ofici solemne, tot i que seria absurd fer de l'absència una batalla cabdal". En aquesta línia, ha defensat que tothom "se centri en el gran missatge de redempció de captius que representa la Mercè".
S'ha analitzat en el col·loqui igualment tot el context de les festes de la Mercè, que destapen la convivència entre la laïcitat de la societat i els poders públics, d’una banda, i la important presència de les inquietuds i els actes religiosos, com un fet normal dins la pluralitat, per altra banda. 

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 22 de setembre.

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció