En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Trobada fraterna aquest dissabte a Barcelona, organitzada pels caputxins, amb el testimoni d'una cristiana perseguida a Síria

Els grups  vinculats als caputxins de Catalunya, amb tots els qui vulguin sumar-s'hi, estan convocats per a aquest dissabte 10 de gener al convent de…

8 gener 2015

Redacció

Comparteix
Els grups  vinculats als caputxins de Catalunya, amb tots els qui vulguin sumar-s'hi, estan convocats per a aquest dissabte 10 de gener al convent de Pompeia, a la Riera de Sant Miquel, 1, al centre de Barcelona. Amb el títol "Sant Francesc i Clara", es farà un recorregut pels escrits d'aquests sants en una jornada on es combinaran pregària, convivència, testimonis i formació. Josep-Manuel Vallejo, caputxí i organitzador de la jornada, l'ha definida aquest dijous, des de la Fórmula Estel, com "una experiència per aplegar persones diverses en clima de retrobament, de compartir i pregar junts, amb l'objectiu de viure la fraternitat de manera més extensa". Jacint Duran parlarà de Sant Francesc, i la clarissa Teresa Pujal dedicarà la seva intervenció a Santa Clara, dues sessions que donaran pas a la presentació del llibre dels escrits de Francesc i Clara, a una taula rodona i al testimoni de Mireille AlFarah, cristiana grecomelquita que viu la persecució a Síria i que arriba de la mà d'Ajuda a l'Església Necessitada.
Fra Josep-Manuel ha explicat, a més, que "s'acaben de reeditar els escrits de Francesc i Clara, que estaven exhaurits, i per això es presenta aquesta vegada l'espiritualitat dels dos sants amb el reforçament dels testimonis posteriors". En la mateixa línia, Vallejo ha subratllat que, "després de la conferència del monjo Andreu Nin a la Fundació Joan Maragall, serà important el que digui Mireille AlFarah sobre la situació de molts cristians perseguits greument". 
Finalment, el caputxí ha assegurat que aquesta trobada fraterna "es viu en un moment fort per reflexionar sobre el respecte per determinats símbols, alhora que no es pot justificar mai la violència", referint-se al ressò del terrible atemptat comès per tres terroristes aquest dimecres a la seu del setmanari satíric francès Charlie Hebdo. Sobre l'experiència d'aquesta reunió anual entre diferents comunitats i grups, Josep-Manuel Vallejo ha afegit que "la continuïtat és el valor més important d'aquesta trobada, perquè de fet aquests espais de fraternitat és el millor que podem oferir des de l'Església al món".
Es pot escoltar aquí (des del minut 28'00") tota l'entrevista a Josep-Manuel Vallejo.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció