En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

"Ucraïna no està patint l'atac de Rússia des de fa una setmana, si no des de fa més de 8 anys", denuncia el cònsol d'Ucraïna a Barcelona, Oleksandr Dzoma

Al 'Tot anirà bé de Ràdio Estel', Dzoma ha agraït de tot cor l'onada de solidaritat que està arribant aquests dies a la seva oficina barcelonina, i ha demanat estar atents a tot el que puguin arribar a necessitar al país

2 març 2022

Redacció

Comparteix
Ajuntament de Barcelona amb els colors de la bandera d'Ucraïna

Oleksandr Dzoma, cònsol d'Ucraïna a Barcelona, ha agraït al 'Tot anirà bé de Ràdio Estel', l'onada de solidaritat que està arribant aquests dies a la seva oficina barcelonina, i ha demanat estar atents a tot el que puguin arribar a necessitar al país.

Dzoma s'ha mostrat esperançat que les sancions econòmiques, i les diverses pressions dels oligarques russos puguin fer i un canvi en el guió de Vladímir Putin i ha situat l'inici del conflicte amb Rússia, durant l'ocupació de Crimea, l'any 2014. Pel diplomàtic, el que està passant ara a Ucraïna, "és el que el seu país fa més de vuit anys que pateix", i considera que "és el mateix escenari".

També, ha denunciat la "manca d'informació" que segons Dzoma pateixen els ciutadans russos, ja que ha exposat davant "el control del règim de Putin als mitjans de comunicació del país". Considera que estan desinformats i no saben que els seus soldats estan matant civils a Ucraïna, ni informen del número de militars russos morts al país.
Per aquest motiu, ha explicat que des d'Ucraïna, estan en contacte amb ciutadans russos per acostar-los tota la informació del que està passant.

Consolat d'Ucraïna a Barcelona, punt de recollida

Preguntat pel periodista Toni Marín, sobre com podem ajudar des de Barcelona en el conflicte, ha detallat que tenen una pàgina web a Facebook on apareix una llista de tots els productes de necessitat que van necessitant per enviar a Ucraïna. També es poden fer donacions econòmiques.
No tenen operativa la seva plana web perquè els seus servidors al país, han sigut atacats els darrers dies amb ciberatacs.
"Molts ucraïnesos, no han tingut més remei que quedar-se a Kíev, i amargar-se a diversos soterranis" i quan surtin "necessitaran la nostra ajuda". En aquest sentit, s'ha mostrat agraït per l'allau de solidaritat que estan rebent aquests dies.

Més actualitat

POLÍTICA

"El millor escenari per Ucraïna és la rendició" explica un català resident a Kíev

El Roger Carles López, català resident a Kíev, explica al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que la gent mira de fugir del país com pot

25 febrer 2022

Redacció

INTERNACIONAL

"L'escalada militar de Rússia a Ucraïna tempteja Biden i Europa"

"L'escalada militar de Rússia a Ucraïna tempteja Biden i Europa"

Gerard Pamplona, investigador predoctoral d'història política a la Universitat Pompeu Fabra, i Tica Font, col·laboradora del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, han analitzat aquest…

26 abril 2021

@IgnasiMiranda