En directe

El Matí a Ràdio Estel

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

UGT aposta per suspendre temporalment l’impost sobre hidrocarburs per fer front a l’escalada de preus

Segons el secretari general d’UGT a Espanya, Josep Maria Álvarez, Catalunya no ha treballat correctament el camí perquè SEAT decideixi instal·lar la fàbrica de bateries a Martorell

24 març 2022

Redacció

Comparteix

La invasió de Rússia a Ucraïna ha canviat el panorama econòmic del país de manera substancial. A finals de l’any 2021, s’havia d’entrar en una etapa de recuperació econòmica, en gran part per l’arribada dels fons europeus. Però, finalment, no ha estat així i el cert és que el preu de l’energia i els carburants continuen pels núvols. En una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel', el secretari general d’UGT a Espanya, Josep Maria Álvarez, aposta perquè se suspengui, de manera temporal, l’impost sobre hidrocarburs per fer front a l’escalada de preus. Segons Álvarez, “el fet de suspendre temporalment aquest impost, tindria repercussions sobre la recaptació de l’Estat però, en tot cas, tal i com estan els preus, la compensació de més ingressos de l’IVA faria que no s’alteressin els ingressos pel que fa als impostos generals de l’estat.”

"El fet de suspendre temporalment l'impost sobre hidrocarburs tindria repercussions sobre la recaptació de l'Estat però, en tot cas, tal i com estan els preus, la compensació de més ingressos de l'IVA faria que no s'alteressin els ingressos pel que fa als impostos generals de l'estat."

Sobre el fet que Seat hagi decidit instal·lar la seva fàbrica de bateries a Sagunt, a València, i no a Martorell, l’exsecretari general d’UGT a Catalunya considera que el Govern de la Generalitat no ha posat entre les seves prioritats aquesta infraestructura i ha arribat tard en la decisió. Álvarez ha celebrat l’arribada del cotxe elèctric a Martorell i ha exposat que cal trobar la manera perquè el fet de necessitar menys mà d’obra afecti el menys possible. 

Entrevista al secretari general d’UGT a Espanya, Josep Maria Álvarez

0:00 / 0:00

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció