En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

Un algoritme podria donar resposta a 85 tipus de càncer

Marta Sales, membre del Grup de Recerca de Sistemes i Enginyeries Emergents del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili, ha explicat a…

7 novembre 2019

Comparteix
Marta Sales, membre del Grup de Recerca de Sistemes i Enginyeries Emergents del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili, ha explicat a Ràdio Estel el resultat d'aquest treball, que comporta un important avenç científic. Sales ha assegurat que, “si som capaços d’introduir detalls específics sobre la línia cel·lular del càncer, aquest fet implicaria un pas endavant per a la medicina de precisió personalitzada de cara a verificar si, al pacient, li pot anar millor una cosa o una altra”. La investigadora ha recordat que "el mètode actualment està en una primera fase" i que, "a partir d'ara, s’obre una nova via per a una predicció mèdica i farmacològica per lluitar contra el càncer".
El treball dels investigadors es basa en un algoritme que no recull propietats dels medicaments ni de la malaltia, sinó que agafa les dades de les interaccions entre tipus de fàrmacs i cel·lulars de càncer. Marta Sales ha afirmat que, “amb aquestes dades, l'algoritme é capaç de donar una resposta aproximadament d’un 75 per cent d’efectivitat”. Igualment ha afegit que, “si existeixen aquests tipus d’algoritmes, que són predictius amb poques dades, poden ajudar molt a l’hora de fer una primera tria de quines son les parelles de medicaments més prometedores per a diferents tipus de càncer”.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció