En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Un algoritme podria donar resposta a 85 tipus de càncer

Marta Sales, membre del Grup de Recerca de Sistemes i Enginyeries Emergents del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili, ha explicat a…

7 novembre 2019

Comparteix
Marta Sales, membre del Grup de Recerca de Sistemes i Enginyeries Emergents del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili, ha explicat a Ràdio Estel el resultat d'aquest treball, que comporta un important avenç científic. Sales ha assegurat que, “si som capaços d’introduir detalls específics sobre la línia cel·lular del càncer, aquest fet implicaria un pas endavant per a la medicina de precisió personalitzada de cara a verificar si, al pacient, li pot anar millor una cosa o una altra”. La investigadora ha recordat que "el mètode actualment està en una primera fase" i que, "a partir d'ara, s’obre una nova via per a una predicció mèdica i farmacològica per lluitar contra el càncer".
El treball dels investigadors es basa en un algoritme que no recull propietats dels medicaments ni de la malaltia, sinó que agafa les dades de les interaccions entre tipus de fàrmacs i cel·lulars de càncer. Marta Sales ha afirmat que, “amb aquestes dades, l'algoritme é capaç de donar una resposta aproximadament d’un 75 per cent d’efectivitat”. Igualment ha afegit que, “si existeixen aquests tipus d’algoritmes, que són predictius amb poques dades, poden ajudar molt a l’hora de fer una primera tria de quines son les parelles de medicaments més prometedores per a diferents tipus de càncer”.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció