En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Un dels esculls és que la gent desconeix els seus propis drets”

El Dia Internacional dels Drets Humans, data commemorativa de l’aniversari de la Declaració Universal, ha estat aquest dimarts el gran motiu perquè el programa A…

11 desembre 2019

Comparteix
El Dia Internacional dels Drets Humans, data commemorativa de l’aniversari de la Declaració Universal, ha estat aquest dimarts el gran motiu perquè el programa A primera hora de Ràdio Estel hagi compartit uns minuts amb la presidenta de l’Associació de les Nacions Unides a Espanya, Eulalia Pascual. L'entitat és l'organitzadora de l’acte de commemoració, que es va celebrar dilluns passat a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona presidit per Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat. Eulàlia Pascual ha comentat que “la Declaració Universal dels Drets Humans ha estat considerada moltes vegades la consciència moral de la humanitat i, encara que es una declaració de mínims, no hem aconseguit ni tan sols complir-los”.
Pascual ha remarcat que “estem parlant dels drets que qualsevol persona hauria de tenir per tenir una vida digna”. Pel que fa a l’actualitat social en referència a la vulneració de drets humans fonamentals, Eulàlia Pascual ha lamentat que “es vulneren tots els drets, cosa que és una catàstrofe”. En aquesta línia, ha argumentat que “un dels principals esculls que trobem és que la gent desconeix els seus propis drets" i que, "quan una persona no coneix els seus drets, no pot defensar ni els seus ni els de la persona que té al costat, com tampoc reclamar-los”.
D’altra banda, sobre l’acte públic en què es llegeixen els articles de la Declaració Universal a càrrec de personalitats de la música com Pep Sala, Quimi Portet o la Locomotora Negra, entre d’altres, Eulàlia Pascual ha explicat que “s’organitza cada any des de l’Associació de les Nacions Unides a Espanya" i que "sempre es fa la lectura a càrrec de col·lectius diferents". La presidenta de l'organisme ha assegurat que li fa "il·lusió que siguin músics, perquè es vol destacar, d'alguna manera, la importància que tenen la música i els músics en la defensa dels drets humans”. Pascual ha recordat finalment que “artistes com Valtonyc o Pablo Hasel han patit, aquí, la repressió per allò que han cantat”.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció