En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Un dels esculls és que la gent desconeix els seus propis drets”

El Dia Internacional dels Drets Humans, data commemorativa de l’aniversari de la Declaració Universal, ha estat aquest dimarts el gran motiu perquè el programa A…

11 desembre 2019

Comparteix
El Dia Internacional dels Drets Humans, data commemorativa de l’aniversari de la Declaració Universal, ha estat aquest dimarts el gran motiu perquè el programa A primera hora de Ràdio Estel hagi compartit uns minuts amb la presidenta de l’Associació de les Nacions Unides a Espanya, Eulalia Pascual. L'entitat és l'organitzadora de l’acte de commemoració, que es va celebrar dilluns passat a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona presidit per Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat. Eulàlia Pascual ha comentat que “la Declaració Universal dels Drets Humans ha estat considerada moltes vegades la consciència moral de la humanitat i, encara que es una declaració de mínims, no hem aconseguit ni tan sols complir-los”.
Pascual ha remarcat que “estem parlant dels drets que qualsevol persona hauria de tenir per tenir una vida digna”. Pel que fa a l’actualitat social en referència a la vulneració de drets humans fonamentals, Eulàlia Pascual ha lamentat que “es vulneren tots els drets, cosa que és una catàstrofe”. En aquesta línia, ha argumentat que “un dels principals esculls que trobem és que la gent desconeix els seus propis drets" i que, "quan una persona no coneix els seus drets, no pot defensar ni els seus ni els de la persona que té al costat, com tampoc reclamar-los”.
D’altra banda, sobre l’acte públic en què es llegeixen els articles de la Declaració Universal a càrrec de personalitats de la música com Pep Sala, Quimi Portet o la Locomotora Negra, entre d’altres, Eulàlia Pascual ha explicat que “s’organitza cada any des de l’Associació de les Nacions Unides a Espanya" i que "sempre es fa la lectura a càrrec de col·lectius diferents". La presidenta de l'organisme ha assegurat que li fa "il·lusió que siguin músics, perquè es vol destacar, d'alguna manera, la importància que tenen la música i els músics en la defensa dels drets humans”. Pascual ha recordat finalment que “artistes com Valtonyc o Pablo Hasel han patit, aquí, la repressió per allò que han cantat”.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció