En directe

El diumenge a Montserrat

RÀDIO ESTEL

"Un espai on l'Església sempre prengui el pols de la joventut"

El Sínode de Bisbes sobre els joves, la fe i el discerniment vocacional, que va començar el 3 d'octubre, va acabar aquest diumenge amb la…

29 octubre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
El Sínode de Bisbes sobre els joves, la fe i el discerniment vocacional, que va començar el 3 d'octubre, va acabar aquest diumenge amb la missa presidida pel Papa, al final de la qual es va llegir, per primera vegada, una carta en què es demana als joves que no tinguin en compte les febleses dels pastors.
Aquest dilluns a A Primera Hora ens hem fet ressó del Sínode amb Bruno Bérchez, delegat de Joventut de l'Arquebisbat de Barcelona:
“Una idea d’aquest Sínode és una mena d'observatori, d'escoltar joves i d’escoltar als bisbes, que no quedi com una cosa molt bonica, sinó que hi hagi un espai sempre on l'Església prengui el pols de la joventut”.
El fil conductor del document final és l'episodi dels deixebles d'Emaús. El relator general del Sínode, el cardenal Sérgio da Rocha, va dir que el text és "el resultat d'un veritable treball d'equip" dels pares sinodals, els altres participants en el Sínode i de manera particular els joves. 
El Document final examina el context en què viuen els joves, destacant els seus punts forts i els seus desafiaments. Destaca que els joves volen una escolta empàtica que, amb humilitat, paciència i disponibilitat, permeti dialogar veritablement amb ells. 
El Document sinodal també s'atura en temes com els migrants, els "diferents tipus d'abusos" (de poder, econòmics, de consciència, sexuals), l’acompanyament als joves, la desocupació, la dona, el món digital i la crida a la santedat.
Dilluns, A Primera Hora
A partir de les 8:40 del matí, el jurista i professor de l’ISCREB, Eulogi Broto, ha comentat clàusules sol, la victòria de Bolsonaro, les hipoteques, i la relació justícia/política: "El problema és la poca independència que s'està demostrant per part dels tribunals en els últims 2-3 anys", ha expressat Broto. I a les 9 hem començat el nostre particular Think Tank de cada setmana. 

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció