En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

“Un jutge només pot mirar si les mesures són proporcionades”

El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns del final de l’Estat d’Alarma, que es produirà aquest proper diumenge. Com afectarà…

3 maig 2021

Comparteix
El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns del final de l’Estat d’Alarma, que es produirà aquest proper diumenge. Com afectarà a les restriccions de mobilitat, reunió o franges horàries pel Covid19? El govern català molt probablement modificarà la llei de Salut Pública per donar cobertura jurídica a mesures com ara el toc de queda o els confinaments territorials més enllà del 9 de maig. L’advocat i jutge jubilat Ramon Llena ha dit, en una entrevista, que “les mesures restrictives que aprovi la Generalitat no les podrà aplicar directament, sinó que haurà de demanar autorització prèvia judicial”. 
L’exmagistrat també ha explicat que “el govern espanyol ha de fer les restriccions en el marc d’un estat d’alarma”, i que, “si no és així, es trobarien igual que l’executiu català, perquè s’hauria de demanar una autorització judicial, l’Audiència Nacional en el cas del govern espanyol i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el de la Generalitat”. Sobre la possibilitat que un magistrat decideixi o no pel que fa al contingut de la restricció, l’advocat Ramon Llena ha dit que “un jutge només pot mirar que les mesures proposades pel govern  siguin proporcionades i ponderant les decisions que siguin menys restrictives”. En aquest sentit, Llena ha explicat que “el jutge necessita unes proves que, d’acord amb el dret, han de posar de manifest qui té raó”. Igualment ha comentat que, “si l’Adiministració, com és el govern català, vol prendre unes determinades mesures, haurà d’aportar els informes que les avalin, com ara les dades estadístiques o epidemiòlogiques pertinents, i el jutge prendrà amb això la decisió”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció