En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

«Us agraeixo de cor a tots el vostre temps, esforç i lliurament»

Tot just una setmana abans de l’entrada del seu successor, JoanPlanellas, l’arquebisbe Jaume Pujol s’ha acomiadat de la diòcesi de Tarragonaamb una missa d’acció de…

1 juny 2019

Redacció

Comparteix

Tot just una setmana abans de l’entrada del seu successor, JoanPlanellas, l’arquebisbe Jaume Pujol s’ha acomiadat de la diòcesi de Tarragonaamb una missa d’acció de gràcies a la catedral. Després de gairebé quinze anys deministeri episcopal al capdavant de l’arxidiòcesi tarragonina, Pujol ha dedicatles paraules de comiat a donar gràcies a totes les persones que l’han ajudat enla seva responsabilitat. «Us agraeixo de cor a tots el vostre temps, esforç illiurament. No defalliu, hi ha molt per fer, però estic segur que sereugenerosos al costat del nou arquebisbe Joan.»

Jaume Pujol (Guissona, 1944), que va presentar la renúncia per raons d’edat tal com estableix el Codi de Dret Canònic, ha reflexionat en l’homilia sobre l’accióde l’Esperit Sant, «el Gran Desconegut, com deia sant Josepmaria», i ha posaten relleu els punts fonamentals del seu pontificat: «He tractat en primer llocd’evangelitzar, després celebrar els sagraments i, com a conseqüència, vetllarper la caritat, i especialment pels més pobres i necessitats.»

Tal com va comunicar durant la roda de premsa en què s'anunciava el seu relleu, l’arquebisbe ja emèrit passarà a residir a Barcelona itornarà a treballar en un centre de l’Opus Dei, al qual pertany. «Us tindré benpresents en la meva pregària i en el meu cor, i malgrat residir fora de l’arxidiòcesi,estaré sempre a la vostra disposició.»  

Els dies previs a la missa de comiat, moltes institucionsdiocesanes i interdiocesanes han volgut agrair la col·laboració que han rebutde l’arquebisbe Jaume Pujol des de la doble responsabilitat d’arquebisbe deTarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense. El 23 de maig,els delegats d’Ensenyament de les diòcesis catalanes van obsequiar l’arquebisbe,que ha estat president del SIERC (Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de laReligió catòlica a Catalunya), amb un recull de cartells emmarcats de lesJornades de Mestres i Professors de Religió de Catalunya celebrades des del’any 2007 fins el 2019, unes Jornades que ell va impulsar.

Una setmana després: entrada del nou arquebisbe

Així mateix, el proper dissabte 8 de juny a les 11 h tindràlloc l’ordenació episcopal i inici de ministeri de Joan Planellas com a nouarquebisbe de Tarragona. La celebració, que serà retransmesa en directe perRàdio Estel, serà presidida pel cardenal Joan Josep Omella.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció