En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Veneçuela pateix pobresa i fam, amb una violència extrema"

Richard Nello, coordinador de la Campanya d’Ajuda a Veneçuela impulsada per la Fundació Catalunya-Amèrica, Raiza Idler, psicoterapeuta veneçolana, José Luis Suárez, asturià que té vincles…

23 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Richard Nello, coordinador de la Campanya d’Ajuda a Veneçuela impulsada per la Fundació Catalunya-Amèrica, Raiza Idler, psicoterapeuta veneçolana, José Luis Suárez, asturià que té vincles familiars amb Veneçuela, i Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, han compartit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la seva preocupació per la crítica situació de Veneçuela. Nello ha presentat la iniciativa solidària que ell gestiona. "Estem començant ara a enviar a Veneçuela medicaments i aliments, procés que ha sorgit de la idea d'un sacerdot veneçolà que es troba en aquests moments a la Cartoxa de Tiana (Maresme) i que té la idea d'omplir les anomenades olles humanitàries", ha explicat. Per oferir ajuda en aquesta campanya SOS Veneçuela, es pot trucar al telèfon 93 395 18 02.

Raiza Idler, que va venir a viure a Catalunya ara fa un any, ha dit que "el país està en una situació de terrible pobresa i fam, amb violència extrema que no és pròpia dels veneçolans, perquè en realitat no són violents". Teresa Carreras, en canvi, ha comentat que "l'exministre Roger Capella, del primer govern d'Hugo Chávez, explicava en una recent entrevista que la gent, a Veneçuela, ja es barallava i practicava la violència abans de l'arribada del chavisme al poder". José Luis Suárez ha acusat el règim del país sud-americà de ser "una dictadura narcotraficant", i ha revelat que "els col·legis electorals estaven buits en molts moments de la jornada d'eleccions, fins al punt que Nicolás Maduro va ampliar els horaris per votar". Tots han coincidit finalment en el fet que Veneçuela necessita diàleg i impuls en forma d'ajuda a la població més desfavorida que intenta sobreviure.

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la situació a Veneçuela, a nivell polític i social, després d’unes eleccions que de moment no sembla que apuntin a una millora. Aquests comicis presidencials, però també per als Consells Legislatius, no han estat reconeguts internacionalment, i s'han organtizat en un ambient convuls sense que l’oposició ofereixi alternatives sòlides, principalment perquè el gruix dels opositors no s'hi han presentat.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 23 de maig.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció