En directe

Laudes

SOCIETAT

Visions oposades del referèndum: "Pas endavant" o "pas enrere"

El referèndum, anunciat divendres passat per a l'1 d'octubre amb una pregunta sobre la voluntat que Catalunya sigui un estat independent en forma de república,…

12 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El referèndum, anunciat divendres passat per a l'1 d'octubre amb una pregunta sobre la voluntat que Catalunya sigui un estat independent en forma de república, ha estat aquest dilluns el tema del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel. D'una banda, el dirigent de Reagrupament Ignasi Planas (PDeCAT) i el diputat d'Esquerra Republicana al Congrés Joan Capdevila han defensat la convocatòria del referèndum per a l'1 d'octubre, i han assegurat que "es farà". De l'altra, la regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona Marilén Barceló i el portaveu municipal del Partit Popular al mateix Consistori, Xavier Mulleras, han criticat la iniciativa unilateral i han reiterat que "no es farà".
Més enllà d'aquestes posicions discrepants i enfrontades, han sortit diferents arguments. Per exemple, Capdevila ha recordat que "formar part d'Espanya és un mal negoci per a Catalunya, que aporta el 17 per cent dels recursos i només en rep un 7". Mulleras ha utilitzat aquesta dada per assegurar que "passa el mateix a Barcelona en relació amb el conjunt de Catalunya i els veïns de la ciutat no estan demanant independitzar-se'n". En altres moments de la conversa, Planas ha explicat que "el referèndum és el resultat de la voluntat de moltíssima gent, una majoria tant del com del no, que el volen perquè entenen que Catalunya és una nació que pot decidir el seu futur". Barceló ha assegurat que "la Generalitat no ha posat ni un cèntim per les escoles bressol", per defensar que "el que cal fer és governar Catalunya des de la legalitat, però centrant-se en allò que preocupa la gent".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dilluns 12 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció