En directe

Sense distància

SOCIETAT

Visions oposades sobre la república: Entre "alegria" i "decepció"

Toni Florido, responsable de Defensa del PDECat, Monica Lafuente, del PSC, i Joan Pallarès, historiador, i Lluís Batlló, advocat penalista, han analitzat en termes molt diferents la…

27 octubre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Toni Florido, responsable de Defensa del PDECat, Monica Lafuente, del PSC, i Joan Pallarès, historiador, i Lluís Batlló, advocat penalista, han analitzat en termes molt diferents la declaració d'independència i de procés constituent de la república catalana, aprovada aquest mateix divendres pel Parlament. Florido i Pallarès han compartit l'alegria per la proclamació, mentre que Lafuente i Batlló han expressat tristor i decepció pel moment a què s'ha arribat, també amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Florido ha defensat que "l'independentisme tenia dret a fer arribar a bon terme la seva aspiració, pels mitjans pacífics i democràtics que s'han seguit sempre". En aquesta línia, s'ha mostrat "molt content perquè allò que volien els independentistes deixa de ser un somni", alhora que ha demanat que "tingui un camí bo, com es faria a Escòcia des de la Gran Bretanya"

Lafuente ha admès que està "anímicament trista i descontenta, davant la felicitat dels altres que és sostinguda". La dirigent socialista ha comentat també que espera "que l'aplicació del 155 sigui amb el mínim mal possible a les institucions catalanes". Batlló ha qualificat la situació de "dantesca perquè, a banda de la il·legalitat o la inconstitucionalitat, no s'entén que s'ha arribat aquí democràticament, perquè la democràcia són majories que no són suficient per a un pas com és la independència, quan es demanen suports més amplis per a temes menors". I Pallarés, després de recordar que "hi ha dues persones a la presó per raons polítiques", referint-se a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ha destacat que "el que ha passat amb la proclamació de la república se celebrarà sobretot amb els aniversaris, d'aquí a uns anys, quan se'n veuran les conseqüències històriques".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 27 d'octubre.

Més actualitat

MOBILITAT

Tito Álvarez, portaveu d'Elite Taxi, contra les plataformes digitals VTC: "No falten taxis a Barcelona"

manifestació de taxis a Barcelona contra les plataformes digitals de VTC el 2022

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu dels taxis demana una regulació d’aquestes plataformes digitals de VTC

28 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció