En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

RELIGIÓ

Sense categoria

El secretari de Migracions de la CEE insta els partits amb posicionaments racistes a fer-s'ho mirar

En una entrevista a Ràdio Estel, el dominic Xabi Gómez creu que en aquest àmbit tothom ha de seguir la doctrina social de l’església

7 maig 2024

Comparteix
Xabi Gómez insta els partits amb trets racistes a fer-s'ho mirar

El secretari de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Xabi Gómez, insta els partits polítics amb posicionaments racistes a fer-s'ho mirar. En una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, el dominic Xabi Gómez valora que en aquest àmbit tothom ha de seguir "la doctrina social de l'església i l'evangeli". "És una qüestió de principis", emfatitza. Tot plegat, l'endemà de la presentació de l'exhortació pastoral 'Comunitats acollidores i missioneres. Identitat i marc de la pastoral amb migrants' de la Conferència Episcopal Espanyola. Amb aquest escrit, l'Església vol promoure l'acolliment i la integració de les persones migrants.

Gómez explica que aquesta "instrumentalització de la migració" per part d'alguns partits polítics passa "a Catalunya i a tot arreu". Si bé ha remarcat que "algunes zones de Catalunya, la pressió migrant és gran", manifesta que "descontextualitzar és molt perillós". Gómez també emfatitza que l'església proposa afrontar el tema de les migracions amb una mirada "d'esperança". "És possible la convivència en la diversitat i ens enriqueix a tots", defensa el secretari de migracions de la CEE. Gómez recorda que "l'església va néixer com una comunitat oberta, amb mobilitat humana, diversa, que parlava moltes llengües i que formaven part de moltes races al voltant del Mediterrani".

"És possible la convivència en la diversitat i ens enriqueix a tots"

El secretari de migracions de la Conferència Episcopal Espanyola demana a les administracions públiques un "canvi en la gestió" de les migracions. Assegura que l'actual genera "molt de patiment", com per exemple els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE). "És un sistema molt dolent perquè genera molt patiment, hi ha molta opacitat, no és res fàcil de fer visites a les persones que hi són allà", sentencia.

Gómez també apel·la als ajuntaments per facilitar l'empadronament a les persones amb situació administrativa irregular i els demana que "es posin les piles". Així, el secretari de migracions de la Conferència Episcopal treu pit de la defensa de l'església cap als migrants. "L'església està liderant aquest moment a Catalunya, Espanya i la resta del món el fet canviar consciències i posar-se al costat de les persones immigrades, així com el desafiament de la mobilitat humana com una de les prioritats", ha defensat.

Escolta tota l'entrevista aquí!

0:00 / 0:00

Més actualitat

MOBILITAT

Tito Álvarez, portaveu d'Elite Taxi, contra les plataformes digitals VTC: "No falten taxis a Barcelona"

manifestació de taxis a Barcelona contra les plataformes digitals de VTC el 2022

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu dels taxis demana una regulació d’aquestes plataformes digitals de VTC

28 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció