En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

Xarxa familiar d’hospitalitat per als sol·licitants d’asil

D’autèntica emergència consideren a MigraStudium la situació en què es troben els sol·licitants d’asil al nostre país.El creixement exponencial de les sol·licituds està motivant que…

17 gener 2019

Joan Andreu Parra

Comparteix

D’autèntica emergència consideren a MigraStudium la situació en què es troben els sol·licitants d’asil al nostre país.El creixement exponencial de les sol·licituds està motivant que s’hagi dilatatel temps per la primera entrevista, havent passat de tres setmanes a sis mesos.Aquest fet deixa en la indefensió una bona part dels sol·licitants, per la qualcosa Migra Studium cerca cent famílies a la ciutat de Barcelona on es pugui feracolliment d’aquestes persones un màxim de tres mesos.

«Durant aquests sis mesos d’espera aquestespersones no tenen ajudes, molts acaben vivint al carrer o sol·licitant plaçaals albergs municipals», explica la directora de Migra Studium, M. Carmen de laFuente. Des d’aquesta Fundació dels jesuïtes denuncien aquesta situació «inacceptablei injusta» i mentre no arriba la resposta per part de les administracions ambcompetències hi ha aquest petit gra de sorra, que és la campanya #Hospitalaris.

La Xarxa d’Hospitalitat de Migra Studium quees va posar en marxa a finals del 2017 té l’experiència d’haver acollit 27 personesper part de 21 famílies. El 90% dels migrants participants han pogut fer elsalt a l’autonomia real, és a dir, estan treballant, estudiant i vivint en unallar de lloguer. Les famílies participants valoren molt positivament l’experiènciade l’acolliment: «Practicar l’hospitalitat ens beneficia com a societat:entenem la riquesa de les diferències i ens ajuda a construir una societat méshumana i més justa.»

El delegat dels jesuïtes a Catalunya, LlorençPuig, ha assegurat a la roda de premsa on s’ha presentat #Hospitalaris que «creantun vincle d’amistat amb la persona, aquesta deixa de ser un immigrant, perpassar a ser l’Ibrahim, l’Idrisa...» i ha subratllat la importància d’anar mésenllà de cobrir les necessitats bàsiques (menjar i sostre) i facilitarcompanyia i una xarxa de relacions.

Blanca Baurier, mare d’una família que ha acollit ados migrants, ha convidat les famílies a «no tenir por d’obrir les portes decasa. Hem après molt d’ells i com a família ens ha portat a tenir els ulls mésoberts a la realitat.» Fins i tot, ha observat un referent educatiu per alsseus fills: «Ara són més empàtics amb la gent, han conegut una realitatdiferent de la nostra i han après a conviure amb una altra persona; la convivènciafamiliar ha variat a positiu», ha conclòs Baurier.

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023