En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Xavier Maymó exalta l'honestedat, la fidelitat i el valor de la família en un relat de la Roma imperial del segle I

El Siervo és el títol d’un nou llibre de Xavier Maymó, editat per Suma, de Penguin Random House Grup Editorial. L’autor, que va créixer entre…

15 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Siervo és el títol d’un nou llibre de Xavier Maymó, editat per Suma, de Penguin Random House Grup Editorial. L’autor, que va créixer entre Barcelona i Altafulla i viu actualment a Andorra, narra en aquesta novel•la el dia a dia de la Hispània i la Judea de la Roma Imperial, on els valors i les motivacions dels seus personatges fan que el lector passi a ser un company de viatge privilegiat en la vida dels protagonistes. Xavier Maymó presenta una família que viu a prop de la Tàrraco romana i que passa per tota mena de situacions a partir de la planificació del futur. A partir d’aquí, el guerrer Servio protegeix la família de Tàrraco a Jerusalem, passant per les Gàlies i Roma, amb una relació forta entre els protagonistes que permet superar les dificultats, amb l’ajuda de la dimensió més humana de Jesús. Aquesta “història d’històries, amb vides paral•leles i vinculades”, com diu el mateix escriptor, fa que el relat focalitzi l’atenció en la persona i en la seva humanitat més que no pas en els mateixos fets.
En una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, Xavier Maymó ha explicat aquest dimecres que l'obra narra "dos viatges, el que fan els protagonistes, dos germans i un amic per Roma i les Gàlies fins a Judea i Jerusalem,  i després el de la vida, per l'adolescència fins que arriben a adults". Sobre el moment històric del relat, ha recordat que "els 2.000 anys de diferència entre el llibre i el moment actual no han fet canviat gens les coses en el vessant humà, amb preocupacions que no varien". L'autor ha recordat que "la  novel·la parla de persones i de com afecten els fets als protagonistes".
Maymó ha destacat que "una part important de la novel·la és la transmissió d'uns valors d'origen judeocristià i que podem tenir actualment també en la nostra societat, com són l'honestedat, l'honradesa, la fidelitat o l'amistat". També ha comentat que "són valors humanistes més enllà dels arguments". L'escriptor, doctor en Microbiologia, fill d'Altafulla i Tarragona i actualment resident a Andorra, ha afegit que "la família, en el llibre, hi juga un paper molt important perquè és l'eix vertebrador, juntament amb el lloc on ha crescut a Tàrraco"
I sobre l'element militarista de l'obra, Xavier Maymó ha reconegut que "hi és molt present però malauradament continua en els nostres dies, malgrat les diferències d'ara amb el segle I". De l'obra i la seva densitat, més de 500 pàgines, ha estat escrita, segons l'autor "en clau cinematogràfica, de manera molt visual i amb voluntat d'entretenir i fer pensar, per la seva profunditat".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 26'00") tota l'entrevista a Xavier Maymó 

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció